Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0544 %0.06
56,3269 %0.19
6.602,55 %1.02
Konya Postası Gazetesi Güncel Erbaş, depremzedelerle bir araya geldi

Erbaş, depremzedelerle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, şu an bölgede 17 bin hocanın hizmet verdiğini belirterek, Diyanet Akademisi eğitim merkezlerinde 4 bin 127 depremzedenin misafir edildiğini açıkladı

Erbaş, depremzedelerle bir araya geldi
Okunma Süresi: 2 dk

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi'nde kalan depremzede aileleri ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Erbaş, depremler sonrasında hemen bölgeye intikal ettiklerini dile getirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında çok büyük acılar yaşandığını anımsatan Erbaş, tarihte 9 saat arayla 7,5 üzerinde iki depreme rastlanılmadığını söyledi.

Depremin yaşandığı ilk gün Başkanlıkta afet ve acil durum yönetim merkezini kurduklarını bildiren Erbaş, "Başkanlığımızın üst düzey yöneticileri, 72 il müftümüz, 4 bin küsur imamımız, müezzinimiz, vaizimiz deprem bölgesi dışındaki illerden deprem bölgesine hemen intikal etti. Şu an itibarıyla bölgede 17 bin hocamızla hizmet vermeye devam ediyoruz. Diyanet Akademisi eğitim merkezlerimizde 4 bin 127 vatandaşımızı misafir etmekteyiz." diye konuştu.

Bazı sosyal medya hesaplarında Harput Eğitim Merkezi'nin depremzede vatandaşlara açılmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ali Erbaş, "Harput Eğitim Merkezimizde de deprem mağduru kardeşlerimizi misafir ediyoruz." bilgisini paylaştı.

Deprem bölgesindeki cenaze işlemleriyle ilgili hiçbir eksikliklerinin olmadığını dile getiren Erbaş, "Sadece cenaze işleri değil, arama kurtarma çalışmalarına katılanlardan sıcak yemek dağıtan hocalarımıza varıncaya kadar afet ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa bütün vazifeleri yapan hocalarımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, temel gıda, elbise ve yakıttan oluşan 571 tır malzemeyi deprem bölgesine gönderdiklerini, 515 mobil mutfak, hizmet ve ikram aracının bölgede faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Şimdiye kadar 1,5 milyona yakın depremzedeye sıcak yemek ikramında bulunduklarını aktaran Erbaş, geçen hafta cuma namazında depremzedeler için büyük miktarda bağış toplandığını, bu bağışların en kısa sürede bölgeye ulaştırılacağını kaydetti.

Daha sonra depremzede çocuklarla sohbet eden Başkan Erbaş, çocuklara oyuncak ve kitap hediye etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız