Meclise sunulan Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinde; “Gıdalara yönelik yapılan hileler arasında sucuk yapımında kelle eti, kıkırdak gibi kısımların kullanılması, bayat tavukların kireçte ıslatılarak bekletilmesi, tavuk köfte, dana köfte, pişmiş et tantuni gibi gıda ürünlere at ve eşek eti karıştırılması, yoğurt yapımında jelatin ve bitkisel yağ kullanılması, peynirde nişasta kullanımı, baharat, çay gibi ürünlere boya ve kiremit tozu karıştırılması, zeytinyağlara tohum yağları eklenmesi, zeytine boya maddesi eklenmesi, küflenen ve bozulan peynirlerin eritme peynir yapımında kullanılması, yüzde 100 dana eti olarak sunulan etlere, sakatat ve gıda boyası karıştırılması gibi kabul edilemez birçok yöntem kullanılmaktadır. Tarım Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları kamuoyu ile paylaşmakta ve üretici firmalar hakkında maddi cezalar uygulanmaktadır. Ancak yukarıda belirtilen gıda sahtecilikleri nedeniyle toplum sağlığı ciddi derecede olumsuz etkilenmektedir. Bu ayıplı uygulamalara başvuranların dolandırıcılık suçu kapsamında yargılanması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
Okunma Süresi: 1 dk
Türkiye’nin En Büyük Bilim Festivali 21 Ağustos’ta Konya'da
#Konya / 19 Ağustos 2025
Eşini öldürüp 9 ay küvette bekleten kadın Konya’da yakalandı
#Konya / 19 Ağustos 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *