İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir’de jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 1 ton 625 kilogram uyuşturucu hap hammaddesinin ele geçirildiğini bildirdi. Ele geçirilen hammaddenin yaklaşık 5,5 milyon adet uyuşturucu hap üretiminde kullanılabileceği belirtildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
Bakan Yerlikaya, uyuşturucunun toplum sağlığına vereceği zararın önüne geçildiğini vurgulayarak, “Uyuşturucu hapların insanlara arz edilmesini ve toplum sağlığına zarar vermesini engelledik” dedi.

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu operasyonun düzenlendiği bildirildi. Yakalanan şüphelilerin imalathane kurarak uyuşturucu imal ve ticareti yaptıkları, faaliyetlerini organize şekilde yürüttükleri tespit edildi.
Yerlikaya, jandarmanın sokak satıcılarından üretim yapılan imalathaneye uzanan takibi sonucunda yapılan aramalarda bir uyuşturucu imalathanesinin deşifre edildiğini belirterek, “Aramalarda 6 adet uyuşturucu hap basım makinesi ile 1 ton 625 kilogram hammadde ele geçirildi” ifadelerini kullandı.
Uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Yerlikaya, “Torbacısından imalatçısına kadar mücadelemiz, bir insanlık suçu olan uyuşturucudan başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı korumaya yöneliktir” dedi.
Bakan Yerlikaya, operasyonda görev alan tüm birimleri tebrik etti.