Konya
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1608 %0.22
55,9829 %-0.52
6.534,10 %-0.94
Konya Postası Gazetesi Güncel Çalıntı malI ortaya çıkardı

Çalıntı malI ortaya çıkardı

İkinci el giyim ürünlerinin satıldığı uygulama üzerinden ünlü bir hazır giyim grubuna ait orijinal ürünleri yarı fiyatına satan kadının, firmanın Türkiye temsilcisinden aldığı "deneme" siparişini göndermesiyle ürünlerin çalındığı tespit edildi

Çalıntı malI ortaya çıkardı
Okunma Süresi: 3 dk

İkinci el giyim ürünlerinin satıldığı uygulama üzerinden ünlü hazır giyim gruplarından birine ait orijinal ürünleri yarı fiyatına satan kadının, firmanın Türkiye temsilcisinden aldığı "deneme" siparişini göndermesi üzerine, ürünlerin mağazalardan çalındığı tespit edildi.

Dünyanın önde gelen hazır giyim gruplarından birinin Türkiye temsilcisi Hüseyin Ö, 2019 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda firmalarına ait ürünlerin çalındığını ve ikinci el ürünlerin yer aldığı bir sitede yarı fiyatına satıldığını iddia etti.

Suç duyurusu dilekçesinde, şüphelinin uygulamadaki kayıtlara göre 500 ürünü sattığını bildiren Hüseyin Ö, bu ürünlerin orijinal olup olmadığının tespiti için bir kadın elbisesi sipariş ettiklerini belirtti.

Gelen ürünün incelenmesi sonucu, bunun 2019 yılının Şubat ayında ithalat yoluyla Türkiye'ye giren, mağazalarda 1 Mart 2019'da satışa sunulan ürün olduğunun anlaşıldığını aktaran Hüseyin Ö, bahsi geçen ürünün firmaları dışında satışının mümkün olmadığını vurguladı.

Ürünün orijinal olduğunun anlaşılması üzerine Türkiye'deki mağazalarda stok sayımı yaptırıldığı, İstanbul'daki 4 farklı mağazada ürünün eksik olduğu belirtilen dilekçede, şüpheliden satın alınanların ise Sarıyer’deki bir alışveriş merkezindeki mağazaya kayıtlı bulunduğu ifade edildi.

Dilekçede, şüphelinin ürünü gönderdiği kargo paketinin üzerindeki ismi, adresi ve telefon numarası incelendiğinde, aynı şüphelinin 2018 yılında Üsküdar'daki bir AVM'de faaliyet gösteren mağazadan da o dönemki değeri 1540 lira olan 7 ürünü çalarken yakalandığı belirtildi.

Suçluların yakalanıp cezalandırılması talep edilen suç duyurusunu işleme koyarak soruşturma açan savcılık, ürünlerin satıldığı uygulamadaki hesap sahibi Meltem T'nin ifadesine başvurdu.

Soruşturma sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Hüseyin Ö'nün giyim markaları grubunun Türkiye temsilcisi olduğu, internet sitelerinde yaptığı kontrollerde markalarına ait ürünlerin piyasanın çok altına bir fiyata satıldığını tespit ettiği belirtildi.

Sanık Meltem T'nin, ikinci el ürünlerin satıldığı uygulamada müştekinin temsilcisi olduğu markalara ait ürünleri "evelynsalt" adlı hesap üzerinden sattığına dikkati çekilen iddianamede, müştekinin bir ürün sipariş ettiği, gelen ürünü kontrol ettiğinde orijinal ve mağazadan çalınmış olduğunu belirlediği ifade edildi.

İddianamede, sanığın gerçek değeri 104 lira olan ürünü 49 liraya sattığı aktarılırken sanığın savunmasında uygulama üzerinden sattığı ürünleri sosyete pazarlarından temin ettiğini, alırken de herhangi bir fiş ya da fatura almadığını söylediği kaydedildi.

Sanığın "suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapsi istenen iddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız