Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0533 %0.06
56,2607 %0.08
6.634,31 %1.51
Konya Postası Gazetesi Güncel Bayırbucak Türkmenleri, iftar ve sahur veriyor

Bayırbucak Türkmenleri, iftar ve sahur veriyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşların misafir edildiği Hatay'ın Yayladağı ilçesinde depremzedelerin iftar ve sahurunu Bayırbucak Türkmenleri hazırlıyor

Bayırbucak Türkmenleri, iftar ve sahur veriyor
Okunma Süresi: 2 dk

Yıllar önce Suriye'deki Esed rejiminin saldırılarından kaçarak Yayladağı'na sığınan Bayırbucak Türkmenleri, kendilerine bu zor günlerinde kapısını açan Türkiye'ye vefa örneği gösteriyor.

Türkmenler, depremlerin en az hasar verdiği Yayladağı'na çevre ilçelerden gelen depremzedeler için her gün 1000'er kişilik iftar ve sahur hazırlıyor.

"Ramazan gelince katkımız olsun istedik"

Suriye Türkleri Derneği Başkanı Ayhan Urlu, Yayladağı'nda yıkım olmadığını, bu nedenle çok sayıda deprem mağdurunun ilçeye geldiğini söyledi.

Depremzede nüfusu çok yoğun olduğundan burada bu sene ramazanda iftar ve sahur vermeyi kararlaştırdıklarını dile getiren Urlu, Türkmen çocukların eğitim gördüğü geçici barınma merkezindeki konteyner okula depremden sonra ailelerin yerleştiğini belirtti.

Urlu, "İlk konteyner kent burası oldu diyebiliriz. Depremin ilk gününden beri bu ailelere 3 öğün sıcak yemek çıkarıyorduk. Ramazan gelince dışarıdaki ailelere de katkımız olsun istedik. Bu faaliyette bize yardımcı olan birçok sivil toplum kuruluşu var, onlara da teşekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye'ye geldiklerinde Yayladağı ve Türk halkından büyük destek gördüklerini ifade eden Urlu, depremzedelerin yaralarının sarılması için yürütülen çalışmalara katkı sunmak istediklerini kaydetti.

Urlu, "Türkiye'ye geldiğimizde Yayladağı ve Türk halkı bize evlerini, kucaklarını açtı, her türlü yardımda bulundular. Hepsinden Allah razı olsun. Biz de bu zor dönemde çorbada tuzumuz olsun misali yardımcı olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yemeklerin hazırlanmasına katkı sunan Bayırbucak Türkmenlerinden aşçı Havva Çemrek de depremin ilk gününden beri yemek yapımını sürdürdüklerini söyledi.

Çemrek, "Depremzedelere yemek yaptığım için mutluyum. Yemekleri beğeniyorlar. Türkiye'ye geldiğimizde bize yardım etmişlerdi. Şimdi de biz onlara yardım ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız