Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haziran ayında enflasyon beklentilerinin tüm kesimlerde gerilediğini açıkladı. Bakan Şimşek, sektörel beklentilere ilişkin değerlendirmesini sosyal medya hesabından paylaştı.
Bakan Şimşek, hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentisinin bir önceki aya göre 7 puan, geçen yılın aynı dönemine göre ise 19 puan azaldığını belirtti. Reel sektör ve piyasa katılımcılarının da enflasyon beklentilerinde düşüş eğiliminin sürdüğünü vurgulayan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:
“Hanehalkı ile piyasa beklentileri arasındaki farkın yaklaşık 6 yılın en düşük seviyesine inmesi, enflasyon ataletinin kırılması açısından önemli bir gelişmedir. Beklentilerdeki bu iyileşme, uyguladığımız programın etkili ve kararlı adımlarla hedefine doğru ilerlediğini gösteriyor.”
Jeopolitik gerginliklerin azalmasıyla birlikte petrol fiyatlarında da düşüş gözlendiğine dikkat çeken Şimşek, enflasyondaki düşüş sürecinin devam etmesiyle birlikte yurt içi finansal koşulların reel sektör için daha destekleyici hale geleceğini sözlerine ekledi.
