Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0544 %0.06
56,3747 %0.27
6.611,95 %1.17
Konya Postası Gazetesi Güncel Askeri hekimler yaraları sarıyor

Askeri hekimler yaraları sarıyor

Milli Savunma Bakanlığınca Kahramanmaraş'ta kurulan ve diğer hastanelerdeki tüm ekipmanın bulunduğu Seyyar Sahra Hastanesi, depremin 3. gününden bu yana 1000 civarında hastaya hizmet verdi

Askeri hekimler yaraları sarıyor
Okunma Süresi: 2 dk

Kahramanmaraş'a kurulan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Seyyar Sahra Hastanesi ile depremzedelere sağlık hizmeti sağlanıyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Necip Fazıl Şehir Hastanesi otoparkına kurulan, 21 çadır, 19 konteynerde 10'u askeri hekim olmak üzere 74 personelin görev yaptığı sahra hastanesi, depremin 3. gününden bu yana 1000 civarında hastaya hizmet verdi.

MSB Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, AA muhabirine, sahra hastanesinde yoğun bakım ünitesinden ameliyathanelere birçok alanın bulunduğunu söyledi.

Sahra hastanesinin normal bir hastanenin hizmetlerini sunduğunu ifade eden Gerek, "Çok hızlı biçimde depremin 3. günü Kahramanmaraş'ta faaliyete geçildi. Sahra hastanemiz en erken faaliyete geçen yapılardan bir tanesi oldu çünkü içerisinde bulunduğumuz devlet hastanesi maalesef depremde hasar gördüğü için faaliyetlerine tam olarak başlayamadı. Buradaki en büyük ihtiyacı sahra hastanemiz karşıladı." dedi.

21 büyük cerrahi operasyon yapıldı

Mustafa Gerek, askeri hekimlerin başlangıçtan itibaren cansiperane görev yaptığını dile getirdi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Gülhane Tıp Fakültesindeki doktorlarca sahra hastanesindeki çalışmalara önemli destek verildiğini anlatan Gerek, şunları kaydetti:

"Burada hastalarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü tedaviyi verebilme durumundayız. Arkadaşlarımızın katkısıyla burada 21 civarında büyük cerrahi işlem gerçekleştirildi. Bu hastalar stabil hale geldikten sonra da Sağlık Bakanlığımızın ekiplerince şehir dışındaki diğer hastanelere yönlendirildi. Buradaki arkadaşlarımız 24 saat esasıyla çalışıyor çünkü sahra hastanesinin bulunduğu yerde yatıyorlar, dolayısıyla gece-gündüz her an ihtiyaç duyulan taleplere cevap verebilecek durumdalar. Geniş, güçlü sağlık kadrosuyla Kahramanmaraş bölgesinde ihtiyaç duyulan her türlü tıbbi bakım, tedavi ve ileri cerrahileri yapabilecek durumdayız."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız