Konya
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4098 %0.24
53,5661 %0.56
6.875,62 % 0,87
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel Antalya'da ramazan topu geleneği ses bombası ile sürdürülüyor

Antalya'da ramazan topu geleneği ses bombası ile sürdürülüyor

Antalya'da Osmanlı döneminden kalma, 200 yıllık 'ramazan topu' geleneği, günümüzde ses bombası ile sürdürülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iftar saatine yarım saat kala hazırlıklarını tamamlayıp, ezan okunduğunda kent merkezine ve diğer bölgelere eşit uzaklıktaki Cam Piramit'in bahçesinde ses bombasını patlatıyor

Okunma Süresi: 1 dk

Osmanlı döneminden bu yana ramazan ayı boyunca sürdürülen 200 yıllık 'ramazan topu' geleneğinin yerini, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ses bombası aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, top atışında kullanılan bezlerin çevre kirliliğine yol açması nedeniyle, daha pratik ve kullanışlı olan 'ses bombası' uygulamasına geçti.

 

Antalyada ramazan topu geleneği ses bombası ile sürdürülüyor

 

İftar saatine yarım saat kala istasyonda hazırlıklarını tamamlayan itfaiye ekipleri, ses bombasını patlatacağı alana yöneliyor. Kent merkezine ve diğer bölgelere eşit uzaklıktaki Cam Piramit'in bahçesine ses bombasını yerleştiren itfaiye personeli, ezan vakti geldiğinde kontrollü bir şekilde patlamayı gerçekleştiriyor.

 

Antalyada ramazan topu geleneği ses bombası ile sürdürülüyor

 

'İFTAR SAATİNDE KAPI VE PENCERELERDE BEKLİYORLAR'

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Hürriyet İtfaiye İstasyonu'nda 8 senedir görev yapan itfaiye personeli Muhammet Güngörmüş, "Osmanlı'dan günümüze kadar ramazanlarda iftar ve sahur vakitlerini duyurmak ve haber vermek için dökümden yapılmış savaş topları patlatılıyordu. Teknolojinin gelişmesi ile artık itfaiye ekipleri ses bombaları patlatarak bu geleneği yaşatmaya çalışıyor. Antalya'da çoğu kesim, bu ses ile iftar açıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından iftar vakti ses bombası patlatılarak güzel geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz. İftarını top sesiyle açmak isteyen vatandaşlar, iftar saatinde kapı ve pencerelerde bekliyor" diye konuştu.

 

Antalyada ramazan topu geleneği ses bombası ile sürdürülüyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *