Konya
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4194 %0.08
53,2463 %-0.19
6.869,34 % -0,17
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel Afyon sömestir tatilinde yüzde 70 doluluk

Afyon sömestir tatilinde yüzde 70 doluluk

Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (ZAFTODER) Başkanı Ali Gümüşhan, Afyonkarahisar'daki termal tesislerin bu yılki sömestiri dolu geçireceğini söyledi. Sömestir rezervasyonlarının şu anda yüzde 70 seviyesinde olduğunu belirten Gümüşhan, kente gelecekleri 'erken rezervasyon' konusunda uyardı

Okunma Süresi: 2 dk

Termal turizmin en önemli merkezlerinden Afyonkarahisar, geçen yıl yerli ve yabancı çok sayıda tatilciyi ağırladı. Yaklaşık 25 bin yatak kapasiteli 300'ün üzerindeki tesis 2024'te ocak, şubat ile temmuz, ağustos dönemlerini yoğun geçirdi. ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, yapılan tanıtımlarla 2025 yılını daha yoğun geçirmeyi beklediklerini söyledi.

 

Afyonkarahisarda sömestir tatili rezervasyonları yüzde 70i buldu

 

'HER YIL DOLULUK ORANIMIZ ARTACAKTIR'

Kentteki tesislerin 2024'ü yüzde 100'e yakın dolulukla geçirdiğini anlatan Ali Gümüşhan, "Termal tatil deyince, sömestir deyince, bayram tatilinde ilk akla gelen Afyonkarahisar oluyor. Gerçekten Afyonkarahisar'a yurt içinde yaşayan misafirlerimiz çok ilgi gösteriyor. Özellikle İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Antalya bölgelerinden çok misafirimiz gelmekte. Yaz döneminde de gurbetçilerimiz ilgi göstermekte. Belçika'dan, Hollanda'dan, Almanya'dan, İngiltere'den, Danimarka'dan gurbetçilerimiz gelmekte. Afyonkarahisar'da temmuz ve ağustos çok iyi geçti. Kış döneminde ocak, şubat hatta önceki yılın aralık ve kasım ayı da iyi geçti. Bunlarla beraber doluluklarımız Afyonkarahisar'da beklenen seviyedeydi. İnşallah 2025'te de artarak devam edecek. Çünkü Afyonkarahisar'ı hem yurt içinde hem yurt dışında tanıtımlara devam ediyoruz. Termalini, gastronomisini, tarihini, turistik yerlerini, gezilecek görülecek yerlerini, tabii bu tanıtımlarımız Afyonkarahisar Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı liderliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız katkıları ile yapılmakta. Gerçekten Afyonkarahisar'ı tüm dünya tanımaya devam ediyor. Tanıdıkça Afyonkarahisar'ı her yıl doluluk oranımız artacaktır" dedi.

 

Afyonkarahisarda sömestir tatili rezervasyonları yüzde 70i buldu

 

'MİSAFİRLERİMİZ ORTALAMA 3-4 GÜN OTELDE KALIYOR'

Bu yıl, hafta sonlarıyla birlikte 17 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasındaki sömestir tatilinin yaklaştığını hatırlatan Gümüşhan, "Çok ilgi var, şu anda Afyonkarahisar'daki tüm otellere; 5 yıldızlı otellere özellikle. Şu an doluluk yüzde 70 civarında. Yüzde 100'e yakın bir doluluk sağlayacağız. Çünkü misafirlerimiz çocuklarıyla beraber ve hoşça vakit geçiriyor. Neden Afyonkarahisar'ı tercih ediyorlar? Çünkü Afyonkarahisar ruhani bir şehir. Dinleniyorlar burada, tarihi, turistik yerlerini geziyorlar. Gastronomi lezzetlerini deneyimliyorlar, havuzlara giriyor, müzik dinliyor, çocuklar eğleniyor. Misafirlerimiz ortalama 3- 4 gün otelde kalıyor. Afyon'un ekonomisine katkı sağlıyorlar. Tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar'a her yıl olduğu gibi sömestirde de bekliyoruz. Ama acele etsinler; çünkü son güne bırakıyor, yer bulamıyorlar. Bu kez dernek başkanı olduğum için beni arıyorlar. Gerçekten zorlanıyoruz, yer veremeyince üzülüyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *