Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3832 %0.01
53,5634 %0.09
6.916,43 % 0,15
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel ABD'de "Zizian" suç örgütünün lideri ve üyesi tutuklandı

ABD'de "Zizian" suç örgütünün lideri ve üyesi tutuklandı

ABD'nin Maryland eyaletinde, sınır güvenliği personelinin öldürülmesinden sonra gündeme gelen, kült tarzı suç örgütü "Zizian"ın elebaşısı olduğu tahmin edilen Jack LaSota ve 1 üyesi tutuklandı

Okunma Süresi: 1 dk

Maryland eyalet polisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, LaSota ile birlikte ABD'nin Pensilvanya eyaletinin Media bölgesinde bulunan Michelle Zajko'nun da tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, LaSota'nın ve Zajko'nun başkasının mülküne izinsiz girme ve araçta silah bulundurmakla suçlandığı ifade edildi.

"Zizian" üyelerinin 20 Ocak'ta Kanada sınırında, ABD sınır güvenliği personeli David Maland'ın ölümüne ve Vermont, Pensilvanya ile California eyaletlerindeki toplam 5 cinayete karışmış olabilecekleri aktarılan açıklamada, amacının "kesin olarak" belli olmadığı kaydedilen "Zizian" üyelerinin, "radikal veganlıktan yapay zekaya" kadar çeşitli konularda internet üzerinden yazı yayımladıkları bildirildi.

Açıklamada, LaSota'nın internette "Ziz" adıyla, "beynin iki lobunun farklı değerlere ve cinsiyetlere sahip olabileceği", "bu yüzden genelde birbirlerini öldürmek istediklerini" savunduğu şiddet içerikli yazılar yayımladığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *