Konya
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0543 %0.06
56,4895 %0.46
6.638,83 %1.58
Konya Postası Gazetesi Güncel "737 bin bağımsız bölüm için 165 bin başvuru yapıldı"

"737 bin bağımsız bölüm için 165 bin başvuru yapıldı"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız yarısı bizden kampanyasını ilan ettiler ve hemşerilerimizin teveccühü bizleri mutlu etti. Ve şu ana kadar değerli arkadaşlar 737 bin bağımsız bölüm için 165 bin başvuru yapıldı. Bu da yaklaşık 2 milyon 800 bin kardeşimiz devletine itimat ediyor, güveniyor demek" dedi.

"737 bin bağımsız bölüm için 165 bin başvuru yapıldı"
Okunma Süresi: 3 dk

Bakan Kurum, Üsküdar İlçe başkanlığını ziyaret ederek partililerle buluştu. Burada açıklamalar yapan Kurum, "Değerli arkadaşlar, afetzede kardeşlerimizle alay ettiler, 2,5 lira su parası için. Bizim derdimiz, milletimiz, gençlerimiz, evlatlarımız, şehirlerimiz. Biz İstanbul'daysak, aklımız Hatay'da. Kalbimiz Kahramanmaraş'ta. Ruhumuz Adıyaman'daydı, afet bölgesindeydi. Ve burada gezerken de hep aklımızın, fikrimizin deprem bölgesinde olduğunu ve oradaki işleri takip ettiğimizi hem dile getirdik. Arkadaşlarımız bir an olsun bile oradan ayrılmadılar. Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz her zaman olduğu gibi yine Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakımıza rekor destek verdiler. Birileri de biz afetzede kardeşlerimizin yaralı kalplerine bakmaksızın, kararmış kalplerini gönüllerini ortaya koydular. Alay ettiler. İşte Cumhuriyet Halk Partili, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi örneği, ödeneğinin olmadığını bahane gösterdi. Depremzede kardeşlerimizi misafirhanelerinden çıkardılar. Değerli arkadaşlar, bizim medeniyetimiz bu toprakların insanı, insanları, mazlumun, ihtiyaç sahibi kimliğini, dinini, meşrebini, siyasi görüşünü asla ve asla sormaz. Milletin tercihiyle alay edenler milletin gönlünde mahkum olmuştur" dedi.

 

"YAPI DENETİMDE İSTANBUL PİLOT BÖLGE OLDU"

İstanbul'un yapı denetimde pilot bölge olduğunu söyleyen Kurum, ulaşım yükünün azaltılacağından bahsetti. Kurum, "Bu projelerle birlikte inşallah Üsküdar'ımız her yerinde kentsel dönüşüm diyeceğiz. Her yerinde vatandaşlarımızla el ele vereceğiz ve hep birlikte inşallah bu projelerimizi tamamlayacağız ve inşallah vatandaşlarımıza sözlerimizi tutuyor olacağız. Değerli kardeşlerim yine Üsküdar'ımızda işte çocuk köyümüzden, millet bahçesine kadar birçok projemizi yürütüyoruz. Olimpik havuzu, kapalı pazar yeri, doğa yapısını koruyacağımız Validebağ'daki düzenlemelerimiz gibi birçok projemizi inşallah Üsküdar için hayata geçireceğiz. Tabii bu noktada Üsküdar'ımızda depreme hazırlamak için de gece gündüz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız yarısı bizden kampanyasını ilan ettiler ve hemşerilerimizin teveccühü bizleri mutlu etti. Ve şu ana kadar değerli arkadaşlar 737 bin bağımsız bölüm için 165 bin başvuru yapıldı. Bu da yaklaşık 2 milyon 800 bin kardeşimiz devletine itimat ediyor,  güveniyor demek. Ve inşallah hep birlikte şehrimizi de dönüştürecek ve İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayana kadar da bu çalışmalarımızı yapacağız. İstanbul'umuzu inşallah 39 ilçesiyle birlikte afetlere karşı dirençli hale getireceğiz. Yine önemli bir düzenleme yaptık. Yapı denetimde İstanbul pilot bölge oldu. Ve bu anlamda bilim insanlarımızla, bürokratlarımızla çalışıyor, gerekli adımlar atıyoruz. İstanbul'umuz ve Üsküdar'ımızın ilgilendiren bu çalışma çerçevesinde, yapı denetim sistemimizde önemli bir düzenlemeye imza atıyoruz. Ve İstanbul özelinde bir pilot uygulama başlatıyoruz. Yapı denetimde elektronik dağıtım uygulaması, Asya ve Avrupa yakası olarak 2 ayrı havuza ayırıyoruz. Firmalar kura sistemiyle belirlenecek ve bulunduğu merkezlere göre hizmet verecek. Böylece İstanbul Anadolu yakası ve Avrupa yakası şeklinde ayrım gerçekleştirerek ulaşım yükünün azaltılması, vakit kaybının yine engellenmesini ve yapılarımızın daha sağlıklı, daha güvenli bir şekilde inşa edilmesini inşallah sağlayacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız