Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Bekarlar köyünde 52 sosyal konutluk projede dolandırıcılık iddiası gündeme geldi. İddiaya göre köyde ev sahibi olmak isteyen 25 kişi, müteahhit V.D.'ye 140 ile 170 bin lira arasında ödeme yaptı. Ancak müteahhit, sadece hafriyat çalışması yaptıktan sonra ortadan kayboldu. Olayın ardından köylüler, CİMER ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. V.D. hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlatıldı.
Sadece Hafriyat Yapıldı, Geriye Mağduriyet Kaldı
Bekarlar köyünde yapılması planlanan 52 konuttan 30’unda sadece hafriyat çalışması yapıldı. Köylüler, müteahhitin söz verdiği halde temel atma işlemlerini gerçekleştirmediğini, projeyi tamamlamadan kayıplara karıştığını belirtti. 25 kişi mağdur edilirken, yeni gelen müteahhit ise sadece 22 konutu tamamlayacağını, geri kalan kısmın sorumluluğunu almadığını ifade etti.
“Hayallerimiz Suya Düştü”
Mağdurlardan Şaban Yavuz, yaşanan mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:
“Köyümüze yapılacak 52 konuttan 30’u temel aşamasında kaldı. Bunlardan 25 kişi müteahhide ödeme yaptı ama müteahhit parayı alıp ortadan kayboldu. Yeni gelen müteahhit, ‘Benim onunla alakam yok’ diyerek inşaata devam etmiyor. Kişi başı 140 ile 170 bin lira arasında ödeme yaptık. Evlerin tamamlanması için toplam maliyet 1 milyon 300 bin liraydı. Bunun 400 bin lirasını biz ödeyecektik, geri kalan 900 bini ise bakanlık kredi desteğiyle karşılanacaktı. Ancak şu an ne ev var ne müteahhit. Yetkililerden yardım bekliyoruz.”
Soruşturma Başlatıldı
Köylülerin başvurusu sonrası Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, müteahhit V.D. hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlattı. Mağdur vatandaşlar, ödemenin yapıldığı kişinin bir an önce tespit edilerek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.