Konya
Kapalı
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3794 %0.14
53,9466 %-0.09
6.168,06 % 0,22
Konya Postası Gazetesi Güncel 3 kişinin öldüğü otobüs kazasında şoföre, hapis cezası

3 kişinin öldüğü otobüs kazasında şoföre, hapis cezası

Bolu'da, Anadolu Otoyolu'nda 3 kişinin öldüğü 32 kişinin yaralandığı kazada 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma' suçundan tutuklu yargılanan otobüs şoförü Doğan Köstekli (29), iyi hal indirimi uygulanarak 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

3 kişinin öldüğü otobüs kazasında şoföre, hapis cezası
Okunma Süresi: 2 dk

Kaza, geçen yıl 6 Kasım'da Anadolu Otoyolu Yeniçağa mevkisinde meydana geldi. İstanbul yönüne giden Doğan Köstekli yönetimindeki 34 EHC 819 plakalı Kamil Koç firmasına ait 37 yolcunun bulunduğu otobüs, bariyerlere çarparak devrildi. Kazada yolculardan Ayşe Özdemir (69), Dursun Çakmak (46) ve Kadriye Çakmak hayatını kaybetti, 32 kişi ise yaralandı. Kazanın ardından gözaltına alınan otobüs şoförü Doğan Köstekli, tutuklanarak cezaevine gönderdi.

3 kişinin öldüğü otobüs kazasında şoföre, ‘iyi hal’ indirimli 6 yıl hapis

 

Doğan Köstekli hakkında Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Doğan Köstekli ile mağdurlar ve yakınları katıldı. Mahkemede son sözleri sorulan Köstekli, olay günü otobüsünün sağ lastiğini patlaması sonrası kazanın meydana geldiğini belirterek, “Lastiğim patlayınca otobüs sağa doğru bariyerlere sürüklendi ve devrildi. Kaza sonrası yaralılara yardım ettim ve sağlık ekiplerini bile ben aradım. Uyumam söz konusu değil. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm. Keşke ben ölseydim de onların burunları bile kanamasıydı. Vicdan azabı çekiyorum” diyerek kendi savundu.

 

3 kişinin öldüğü otobüs kazasında şoföre, ‘iyi hal’ indirimli 6 yıl hapis

 

Mahkeme heyeti, Doğan Köstekli’yi yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarını dikkate alarak iyi hal indirimiyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Köstekli'nin tutukluluk halinin devamına ve ehliyetine de el konulmasına karar verildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız