Konya
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6337 %0.27
51,6013 %-0.2
6.704,43 % 0,27
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel 3 ayda operasyonlarda 7,2 ton uyuşturucu ele geçirdi

3 ayda operasyonlarda 7,2 ton uyuşturucu ele geçirdi

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekipleri, bu yılın ilk 3 ayında gerçekleştirilen 1694 operasyonda, ticari eşya ile 7,2 ton uyuşturucuya el koydu.

KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat birimlerinin, uzmanlaşmış beşeri kadroları, yeni teknolojiye sahip sistemleri ve geliştirilmiş analiz tekniklerini kullanarak yürüttüğü kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerini 2026'da da ülke genelinde hız kesmeden sürdürdüğü ifade edildi.

Söz konusu birimlerce, bu yılın mart ayında başarılı operasyonlar yürütüldüğü belirtilen açıklamada, bu kapsamda 550 olayda toplam 4 milyar 878 milyon lira değerinde ticari eşya ve uyuşturucu madde ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, operasyonlarda, 2,4 ton uyuşturucu madde, 121 bin 504 makine aksamı, 632 bin 520 elektrik-elektronik eşya, 256 bin 397 tıbbi malzeme başta olmak üzere çok geniş yelpazede kaçak eşyanın ele geçirildiği kaydedildi.

"Ekiplerimiz kaçakçılıkla mücadeleyi aralıksız ve kararlılıkla sürdürmektedir"

Gümrükler Muhafaza ekiplerince yılın ilk 3 ayında da 1694 operasyon gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Ekipler, bir önceki döneme kıyasla yüzde 72 artışla toplam 21 milyar 843 milyon lira değerinde ticari eşya ve uyuşturucu madde yakalamasına imza atmıştır. Ekiplerce gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sonucunda, 7,2 ton uyuşturucu madde, 347 bin 887 tıbbi malzeme, 859 bin 506 elektrik-elektronik eşya, 98 bin 118 tarım ve hayvancılık ekipmanı başta olmak üzere, çok geniş yelpazede kaçak eşya ve uyuşturucu madde yakalanmıştır. Yakalanan uyuşturucu maddelerin tamamı imha edilmiştir. Cumhurbaşkanlığımızca 2026 yılının 'Aile ve Nüfus On Yılı' ilan edilmesiyle üstlenilen sorumluluk bilinci doğrultusunda, toplumun temeli olan aileyi merkeze alarak her türlü zararlı unsurdan korumak, güçlendirmek ve özellikle gelişim çağındaki çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik bütünlüğünü güvence altına almak amacıyla, Gümrükler Muhafaza ekiplerimiz milletimizin sağlığı ve geleceği için kaçakçılıkla mücadeleyi 7 gün 24 saat aralıksız ve kararlılıkla sürdürmektedir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *