Konya
Az bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Güncel 2 yıldır katili bulunamayan Seher'in annesi: Evimi yıktılar, 2 çocuğu yetim bıraktılar

2 yıldır katili bulunamayan Seher'in annesi: Evimi yıktılar, 2 çocuğu yetim bıraktılar

Mersin'in Yenişehir ilçesinde Seher Aslan Özkurt'u (34) öldürdükten sonra kaçan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Seyfetullah Söylemez (42) aradan 2 yıla geçmesine rağmen bulunamadı. 2 tutuklu sanığın yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasında söz alan anne İ. Aslan, "Organize bir şekilde eve girerek, kızımı öldürdüler. 10 yaşındaki çocuğun kafasına silah dayadılar. Evimi yıktılar, 2 çocuğu yetim bıraktılar" dedi

2 yıldır katili bulunamayan Seher'in annesi: Evimi yıktılar, 2 çocuğu yetim bıraktılar
Okunma Süresi: 2 dk

Olay, 2 Ekim 2020'de Batıkent Mahallesi Soydaş Sitesi'nde meydana geldi. Besicilik yapan Seyfetullah Söylemez, arkadaşları Barış Şimşek (32) ve Cevdet Dinar (21) ile saat 02.00 sıralarında bir süre birlikte yaşadığı Seher Aslan Özkurt'un evinin önüne geldi. Söylemez, Şimşek ile birlikte yanında getirdiği demir kesme makası ile Özkurt'un dairesine girdi. Söylemez ile Şimşek, Özkurt ile ilk eşinden olan 2 çocuğunun ellerini plastik kelepçeyle bağlayıp, cep telefonlarını ve kadının altın yüzüğünü aldı. Söylemez, ardından da Özkurt'u dövmeye başladı. Bir fırsatını bulan Özkurt, dama çıkıp, komşularından yardım istedi. Ancak peşinden gelen Söylemez, sürükleyerek merdiven boşluğuna getirdiği Seher Aslan Özkurt'un başına tabancayla ateş açtı. Seher Aslan Özkurt olay yerinde yaşamını yitirdi, Söylemez ve Şimşek ise kaçtı. Polis ekiplerince yakalanan Barış Şimşek ve Cevdet Dinar tutuklandı, Seyfetullah Söylemez ise bulunamadı.

2 yıldır katili bulunamayan Seherin annesi: Evimi yıktılar, 2 çocuğu yetim bıraktılar

DAMDAN HALATLA BALKONA İNİP DAİREYE GİRMİŞ

Şüpheliler hakkında 'cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'kasten öldürme', 'nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'silahla birden fazla kişi ile birlikte konutta geceleyin yağma' suçlarından Mersin Adliyesi 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, Söylemez'in yanında getirdiği demir kesme makası ile binanın giriş kapısını kırarak, içeri girip dama çıktığı, damdan 10'uncu kattaki dairenin balkonuna halat sarkıttığı ve açık olan balkon kapısından Özkurt'un evine girdiğinin tespit edildiği vurgulandı.

Davanın bugün görülen duruşmasında tutuklu 2 sanık ile öldürülen Özkurt'un ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz verilen tutuklu sanıklar, tahliyelerini istedi. Sanıklardan şikayetçi olan Özkurt'un ailesi ise en ağır cezayı almalarını istedi.

'EVİMİ YIKTILAR, 2 ÇOCUĞU YETİM BIRAKTILAR'

Davada söz alan anne İ. Aslan, "Organize bir şekilde eve girerek, kızımı öldürdüler. 10 yaşındaki çocuğun kafasına silah dayadılar. Evimi yıktılar, 2 çocuğu yetim bıraktılar. Şikayetçiyim, en ağır cezayı alsınlar" dedi.

Önceki duruşmada hakkında kırmızı bülten çıkartılan sanık Seyfetullah Söylemez henüz yakalanmazken, duruşma bir kez daha ertelendi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız