Konya
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0589 %0.06
56,5518 %0.54
6.663,60 %1.96
Konya Postası Gazetesi Güncel 2 günde 94 noktada heyelan

2 günde 94 noktada heyelan

Ordu’da 2 gün boyunca etkili olan sağanak nedeniyle 94 noktada heyelan meydana geldi. Heyelanlarda can kaybı ve yaralanma olmazken, yollarda ve tarım arazilerinde hasar oluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “İlimizde yanlış yerleşimler var. Zamanında halkımız manzarası güzel yerleri yerleşim yeri seçmiş ama işin jeolojik, jeofizik boyutuna bakmamışlar. Buralarda şimdi kalıcı bir çözüm olsun diye yeni yerleşim yerleri yapıyoruz” dedi

2 günde 94 noktada heyelan
Okunma Süresi: 2 dk

Ordu’nun İkizce, Çaybaşı, Akkuş ve Ünye ilçelerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Pazartesi günü başlayıp aralıklarla salı günü akşam saatlerine kadar etkili olan kuvvetli sağanak, derelerin taşmasına ve heyelanlara neden oldu.

Yağış nedeniyle 4 ilçede 94 noktada heyelan oldu. Sağanağın ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, heyelanlı alanlarda temizlik çalışması başlattı.

148 personel ve 74 iş makinesiyle sürdürülen çalışmalarla kapanan yollar yeniden ulaşıma açıldı.

‘BAŞARILI ÇALIŞMAYLA ATLATTIK

‘BAŞARILI ÇALIŞMAYLA ATLATTIK'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yapılan müdahalelerle büyük bir afetin ve selin olmasının engellendiğini söyledi. Güler, “Yoğun bir yağmur bizi alarma geçirdi ama aldığımız tedbirlerle çok şükür can kaybı ve büyük bir sıkıntı olmadan atlattık. İlimizde 94 yerde heyelan oldu.

148 personel ve 74 iş makinesiyle yoğun bir çalışmayla heyelan sayısının artmasını önledik. Çalışmalarımız neticesinde yağışlardan sadece heyelanla zarar gördük. İkizce, Ünye, Akkuş gibi yerlerde hızlı bir çalışma yaparak sorun olmasını engelledik.

Aynı zamanda daha önceden suların denize ulaşmasına sağladığımız için teknik olarak başarılı bir çalışmayla atlatmış olduk. Heyelandan dolayı maddi bir hasar var. Yağış öncesinde koordinasyon yaptık.

Çünkü bahsettiğimiz üzere İkizce çok zor bir yer, Çaybaşı aynı şekilde, Ünye ve Akkuş da doğal zorluklara rağmen yoğun bir çalışmayla iyi bir ekip çalışmasıyla toparladık. Başka yerlerdeki büyük problem biz başarılı bir şekilde atlatmış olduk” dedi.

İLİMİZDE YANLIŞ YERLEŞİMLER VAR’

'İLİMİZDE YANLIŞ YERLEŞİMLER VAR’ 

Kentte yanlış yerleşim yerleri olduğunu ve bu nedenle ilçelerde yeni yerleşim alanları kurulduğunu ifade eden Güler, “Bu bölge heyelan bölgesi. Sel tehlikesini atlatıyoruz ama heyelan tamamen toprak ve yer yapısıyla ilgili. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı yoğun şekilde yapıyoruz. İlimizde yanlış yerleşimler var.

Zamanında halkımız manzarası güzel yerleri yerleşim yeri seçmiş ama işin jeolojik boyutuna, jeofizik boyutuna bakmamışlar. Buralarda şimdi kalıcı bir çözüm olsun, diye yeni yerleşim yerleri yapıyoruz. Hem muhtemel bir depreme karşı hem başka yerlerde olması beklenen depremlere karşı bir çalışma dizisini sürdürüyoruz. Hem heyelana hem depreme karşı sağlam yerleri seçerek buralarda yeni yerleşim merkezi yapıyoruz. Eski yerleşim yerleri hatıralarıyla, anılarıyla devam edecek ama aynı zamanda yeni ilçeler yapıyoruz. Bu da bizim ileriye dönük çalışmalarımızın bir parçası” diye konuştu.

Başkan Güler, şehircilikteki yeşil alan miktarını yüzde 115 oranında artırdıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız