Konya
Parçalı bulutlu
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,2789 %0.22
50,2002 %-0.1
6.375,38 % -0,30
Ara
Konya Postası Gazetesi Güncel 120 milyonluk dolandırıcılık operasyonu; 23 tutuklama

120 milyonluk dolandırıcılık operasyonu; 23 tutuklama

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sanal medya ve ikinci el alışveriş platformlarından sahte ürün ilanları verip, vatandaşların dolandırıldığı iddiasına ilişkin yürütülen 2 soruşturma kapsamında, Trabzon merkezli 20 ilde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Dolandırıcılık eylemlerinde kullanılan hesaplarda yaklaşık 120 milyon liralık şüpheli para hareketliliği olduğu tespit edilen operasyonlarda gözaltına alınan 53 şüpheliden 23'ü tutuklandı.

İl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sanal medya ve ikinci el alışveriş platformlarından sahte ürün ilanları verilip, vatandaşların dolandırıldığı tespiti üzerine ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ suçlarından 2 ayrı soruşturma başlatıldı. Soruşturmalarda şüphelilerin, ‘param güvende’ ve ‘cüzdanım güvende’ gibi uygulamalar üzerinden ödeme yapılmasını sağlayarak, üçüncü kişiler adına açılan GSM hatları ve banka hesaplarına para aktarımı yaptırdığı belirlenmesi üzerine çalışma yapan emniyet ve jandarma siber suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekipleri; Trabzon merkezli, İstanbul, Gaziantep, Antalya, Ankara, İzmir, Mersin, Konya, Denizli, Karaman, Kayseri, Kütahya, Şanlıurfa, Bolu, Edirne, Batman, Çorum, Kırklareli, Manisa ve Uşak’ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 3'ü suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 53 şüpheli, gözaltına alındı.

HAT VE HESAP KAPATILMIŞ

Şüphelilere yönelik inceleme ve araştırmalarda; MASAK analizi neticesinde dolandırıcılık eylemlerinde kullanılan hesaplarda yaklaşık 120 milyon liralık şüpheli para hareketliliği olduğu ve paranın bir kısmının kripto varlıklara aktarıldığı tespit edildi. Şüphelilerin, ayrıca yabancı kişiler veya üçüncü kişiler adına açılmış GSM numaralarından veya uygulamalar üzerinden iletişim kurup, kiralık banka hesap numaralarına ürün veya hizmete ilişkin parayı göndermesi amacıyla vatandaşların yönlendirildiği, hesaba para geldikten sonra hattın ve hesabın kapatıldığı ya da paranın kendilerine gelmediği belirtilip, ürünleri göndermeyerek dolandırıcılık eylemini yaptıkları belirlendi.

Emniyet ve jandarmadaki işlemlerinin ardından Trabzon Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 53 şüpheliden 3'ü suça sürüklenen çocuk olmak üzere 23 kişi tutuklandı, 30 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmalarda adreslerinde bulunamayan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *