Konya
Az bulutlu
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Güncel 1 hafta karanlıkta oturacağım

1 hafta karanlıkta oturacağım

Zam protestosu yüzünden elektriği kesilen CHP Lideri, bir hafta boyunca eşiyle beraber karanlıkta yaşayacağını söyledi

1 hafta karanlıkta oturacağım
Okunma Süresi: 2 dk

Yeni yıla girmemizle elektrik fiyatlarında yüksek bir zam oranı belirlenirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu karara tepki göstererek faturalarını ödemeyeceğini söylemişti.

3 aylık toplam bin 30 TL olan faturasını ödemediği belirlenen Kemal Kılıçdaroğlu, dün itibarıyla elektriksiz kaldı.

Tüplü ışık kullanıyor

Kılıçdaroğlu, Ankara Çukurambar'daki evinin elektriğinin kesilmesiyle çareyi tüplü ışıkta buldu.

"1 hafta boyunca karanlıkta oturacağım"

Yaşananlar üzerine sosyal medya üzerinden peş peşe açıklamalar yapmaya başlayan CHP Lideri, şunları söyledi:

"Eşimle birlikte bir hafta boyunca karanlıkta kalacağız. Adalet için bu ülkede kilometrelerce yol yürüdüm, şimdi karanlıkta oturacağım. Bu dünyada tüm demokratlara sesleniyorum: Samimilerse onlarda halkları için harekete geçsinler. Erdoğan'a sesleniyorum enerjiye yaptığın zamları geri çek. KDV'yi sıfırla. Kimse merak etmesin karanlıkları aydınlığa çıkaracağız."

 

Kemal Kılıçdaroğlu: 1 hafta karanlıkta oturacağım #1

 

Buzdolabı soruldu: Bunlar çözülür

Kılıçdaroğlu son olarak ise evinin önünde gazetecilerle bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Buzdolabı gibi sıkıntıları nasıl çözeceksiniz?" sorusu üzerine, "Bunların hepsini çözeriz. Asıl önemli olan bu ülkede huzur içinde yaşamasıdır. Kimsenin elektriği, doğalgazı kesilmesin. Eğer bunlar bir insanlık hakkı ise bu ülkede yaşayan insanların hakkı ise devletlerin bu hakkı insanlara teslim etmesi lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu: Elektriği kesilen 4 milyon insanın sesi olmak gerekiyordu

"4 milyon insanın sesi olmak gerekiyordu"

Bir soru üzerine 5 muhalefet partisi genel başkanının kendisini telefonla aradığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sayın genel başkanlar aradılar konuştum, sağ olsunlar. Elektriği kesilen 4 milyon insanın sesi olmak gerekiyordu. Bunun için bir farkındalık yapmak gerekiyordu, bunu yaptık." diye konuştu.

 

Kemal Kılıçdaroğlu: 1 hafta karanlıkta oturacağım #2

"Elektriksiz aileleri ziyaret edeceğim"

Elektriği kesilen bazı aileleri yarın ziyaret edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, elektriği olmayan bir insanla aynı durumu yaşamak gerektiğine dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, "Hep söylerim 'bir sorunu çözmek istiyorsanız önce sorunu yaşayanları dinlemeniz lazım' diye. Ben elektrik parasını ödeyebilirim. Benim gelirim zaten fazlasıyla yetiyor ama sorun geliri olmayan ya da düşük gelirli ailelerin yaşadıkları dram asıl sorun o. Sorunu çözecek olan da siyaset kurumu, başka kimse değil." dedi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu: 1 hafta karanlıkta oturacağım #3

"Benim aylığım bu rakamlara yetiyor"

Faturanın tutarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Rakamların hiçbir önemi yok. O rakamları zaten ben ödeyebilirim. Benim aylığım zaten buna yetiyor." açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

 

Kemal Kılıçdaroğlu: 1 hafta karanlıkta oturacağım #4

 

Kemal Kılıçdaroğlu: 1 hafta karanlıkta oturacağım #5

 

Kemal Kılıçdaroğlu: 1 hafta karanlıkta oturacağım #6

 

Kemal Kılıçdaroğlu: 1 hafta karanlıkta oturacağım #7

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız