Görevden uzaklaştırılan eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyasının direktörü Necati Özkan ve gazeteci Merdan Yanardağ hakkında “casusluk” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Yanardağ’ın evinde ve televizyon kanalının ofisinde arama yapıldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Ekim akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, TELE1’in sahibi ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık A.Ş.’ye kayyum atandığını duyurdu. İstanbul Sulh Ceza Hakimliği kararıyla, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) şirkete kayyum olarak görevlendirildi.
Savcılık açıklamasında, “Merdan Yanardağ’ın söz ve eylemleriyle soruşturmayı etkilemeye çalıştığı, birçok kez suç teşkil eden paylaşımlarda bulunduğu, kanalın fiili yönetimini elinde bulundurduğu ve şirketin resmi sahibi olarak görünen oğlu Alp Yanardağ üzerinden de sürece dahil olduğu” iddia edildi.
Soruşturma kapsamında Ekrem İmamoğlu ve Necati Özkan’ın ifadeye çağrılacağı belirtiliyor.
Gözaltındaki Merdan Yanardağ’ın ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.