Konya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,2785 %0.02
53,7685 %0.37
6.405,85 % 2,05
Konya Postası Gazetesi Genel Naci Görür korkutan açıklamayı yaptı: "Büyük deprem geliyor!"

Naci Görür korkutan açıklamayı yaptı: "Büyük deprem geliyor!"

Jeoloji Profesörü Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi'ndeki 4,0 büyüklüğündeki depremin ardından, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın aktif olduğunu ve büyük bir depremin an meselesi olduğunu belirtti. Vatandaşları hazırlık yapmaları konusunda uyardı ve deprem bilincinin artırılmasını vurguladı.

Naci Görür korkutan açıklamayı yaptı: "Büyük deprem geliyor!"
KAYNAK: Fatmagül KIZMAZ
Okunma Süresi: 1 dk

Jeoloji Profesörü Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi’nde meydana gelen 4,0 (veya 5,0) büyüklüğündeki depremin ardından kritik bir uyarıda bulundu. Görür, bölgedeki fayın aktif olduğunu ve Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın (KAF) kuzey koluna bağlı olduğunu belirterek, “Her an büyük bir deprem olabilir. Marmara’da 14 milyon yıldır depremler oluyor ve daha da olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Görür, beklenen büyük Marmara depremi konusunda vatandaşları uyararak, “Maalesef bu deprem er ya da geç gerçekleşecek. Hazırlıklı olunmalı ve İstanbul deprem riskine karşı önlemlerini artırmalı” dedi.

Görür ayrıca, afet bilinci ve erken hazırlıkların önemine dikkat çekerek, toplumun her seviyede deprem farkındalığını artırması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız