Konya
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2206 %0.03
55,2572 %0.23
6.531,94 %0.45
Konya Postası Gazetesi Güncel Maltepe 7 katlı binada çökme; 3'ü çocuk 10 kişi kurtarıldı

Maltepe 7 katlı binada çökme; 3'ü çocuk 10 kişi kurtarıldı

Maltepe’de 7 katlı binadaki çökmede, enkaz altındaki 3'ü çocuk 10 kişi kurtarıldı. 4 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Maltepe 7 katlı binada çökme; 3'ü çocuk 10 kişi kurtarıldı
Okunma Süresi: 3 dk

Maltepe Cevizli Mahallesi Doğu Sokak'ta 7katlı binanın alttaki 3 katı çöktü.

Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Üst katlarda kalanlar arama kurtarma ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

Ekiplerin olay yerindeki çalışmasıyla enkaz altından 3'ü çocuk 10 kişi yaralı olarak çıkarıldı. 4 kişiyi arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamda Maltepe İlçesi Cevizli Mahallesi Doğu Sokak’ta bulunan 7 katlı binanın üç katında çökme meydana gelmiştir.

Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve emniyet ekipleri sevk edilmiştir.

Arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 3’ü çocuk 8 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.

Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre bina, 1987 yılında yapılmış olup, zemin + 6 kat olarak inşa edilmiştir.

Zemin katı işyeri, üst katlarda bulunan 12 daire ise ikamet olarak kullanılmaktadır.

Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre binada toplam 33 kişi yaşamakta olup çökmeden etkilenmeyen dairelerde yaşayan vatandaşlar olayın ardından tahliye edilmiştir. Çöken bölümdeki 4 dairede yaşayan 14 kişiden 8’i sağ olarak kurtarılmıştır.

Diğer 6 kişiyi arama kurtarma çalışmalarına AFAD koordinasyonunda devam edilmektedir. ifadeleri yer aldı.

BAKAN ÇİFTÇİ'DEN MALTEPE'DE ÇÖKEN BİNA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İstanbul Maltepe'de çöken binanın enkazında arama-kurtarma çalışmalarının ilgili kurumların koordinasyonunda büyük bir hassasiyetle aralıksız sürdürüldüğünü açıkladı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, arama-kurtarma çalışmalarının ilgili kurumların koordinasyonunda büyük bir hassasiyetle aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, Şu ana kadar enkazdan 5 vatandaşımız sağ olarak çıkarılarak hastanelere sevk edildi, binanın üst katlarında bulunan 10 vatandaşımız güvenli şekilde tahliye edildi.

Enkaz altında olduğu değerlendirilen 4 vatandaşımızla irtibat sağlandı.

Toplam 7 vatandaşımızın enkaz altında olabileceği değerlendiriliyor. Önceliğimiz, enkaz altında bulunan her bir vatandaşımıza ulaşmak ve onları sağlıkla ailelerine kavuşturmaktır.

Olayın bütün yönleriyle aydınlatılması için görevlendirdiğimiz 2 Mülkiye müfettişimiz çalışmalara başlamıştır.

Allah, enkaz altında bulunan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmayı ve onları sevdiklerine kavuşturmayı nasip etsin.

Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, Maltepeli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum dedi.

5 VATANDAŞIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Maltepe’de meydana gelen bina çökmesi nedeniyle etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Olaydan yaralı olarak kurtarılan 5 vatandaşımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmektedir.

Olay yerinde sağlık ekiplerimiz, ilgili diğer birimlerle koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü kaza ve afetten muhafaza eylesin ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız