İstanbul'da, kendilerini avukat olarak tanıtan ve "ormandan çıkmış hazine arazilerini ucuza satma" vaadiyle vatandaşları dolandıran bir karı koca, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Çiftin, 28 milyon 500 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Şüphelilerden Reyhan Ş.'nin, popüler bir televizyon programındaki yemek yarışmasında birinci olduğu ve sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine sahip olduğu öğrenildi.
Dolandırıcılık Şebekesi Ortaya Çıkarıldı
Olay, kendilerini avukat olarak tanıtan şüpheli M.S.S. tarafından dolandırıldıklarını iddia eden 5 kişinin emniyete başvurmasıyla başladı. Mağdurlar, ifadelerinde, şüpheliyle eşi Reyhan Ş.'nin işlettiği lokantada tanıştıklarını ve Reyhan Ş.'nin, eşinin hazine arazilerini ihaleye girmeden ucuza alabilecek bağlantıları olduğunu söylediğini anlattı. Mağdurlar, bu vaatlere inanarak toplamda 28 milyon 500 bin lira para verdiklerini, ancak bir süre sonra dolandırıldıklarını anladıklarını belirtti.
Operasyon ve Şüphelilerin Akıbeti
Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin başlattığı soruşturma sonucunda, şüpheli M.S.S. ve eşi Reyhan Ş., Çekmeköy'deki adreslerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen çiftin dolandırıcılık faaliyetleri ortaya çıktı. Şüpheli M.S.S. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, aşçılık yarışması şampiyonu olduğu belirlenen Reyhan Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Reyhan Ş.'nin, televizyondaki şöhretini ve sosyal medya popülaritesini kullanarak mağdurları ikna etmede etkili olduğu düşünülüyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.