Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi'nin düzenlediği Olağanüstü Zirve'ye katılmak üzere Katar'a gitti. Cumhurbaşkanlığına ait "TC-TRK" uçağıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan hareket eden Erdoğan, zirvede Gazze ve Filistin'deki gelişmelerin ele alınacağı kritik toplantılara katılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havalimanından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ve diğer yetkililer uğurladı. Zirveye Erdoğan'a eşlik eden heyette ise eşi Emine Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı Prof. Dr. Halit Yerebakan yer aldı.
Zirvede, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi ve Filistin halkına yönelik insani yardımların artırılması konularında önemli kararların alınması bekleniyor. Erdoğan'ın, zirve kapsamında liderlerle ikili görüşmeler de yapması planlanıyor.