Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege’nin kuzey kesimleri için bugün kuvvetli yağış uyarısında bulundu. MGM, 7 il için “sarı kod” verirken, vatandaşlara sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar konusunda dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Yağışların özellikle İstanbul’un Avrupa Yakası’nda öğle saatlerinden sonra etkili olması bekleniyor.
Okullarda Eğitim 16.00’da Tatil Edildi
İstanbul Valiliği, olumsuz hava koşullarının neden olabileceği trafik yoğunluğu ve mağduriyetleri önlemek amacıyla önemli bir karar aldı.
Valilikten yapılan açıklamada, ikili eğitim yapan resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitimin saat 16.00’dan itibaren sona ereceği bildirildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul’un Avrupa Yakası’nda beklenen gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğu göz önüne alınarak, ilimizde ikili eğitim yapan tüm resmi ve özel okullarda saat 16.00’dan itibaren eğitime ara verilmiştir. Velilerimiz bilgilendirilecek, çalışan velilerimizin çocukları için okul yönetimleri ve nöbetçi öğretmenler gerekli tedbirleri alacaktır.”
Ulaşımda Aksama: Vapur ve Teleferik Hatları Geçici Olarak Durduruldu
Kuvvetli rüzgâr ve yağış nedeniyle İstanbul’da bazı toplu ulaşım hatlarında da seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamada, TF1 Maçka–Taşkışla ve TF2 Eyüp–Piyer Loti teleferik hatlarında hava muhalefeti nedeniyle seferlerin yapılamadığı duyuruldu.
Şehir Hatları ise elverişsiz hava koşulları nedeniyle bazı güzergâhlarda değişiklik yapıldığını bildirdi: “Bostancı–Moda–Karaköy–Kabataş hattında Moda uğraması ikinci bir duyuruya kadar yapılamayacaktır. Aşiyan–Üsküdar ve Aşiyan–Anadolu Hisarı–Küçüksu–Aşiyan Ring hattı seferleri, ikinci bir duyuruya kadar Bebek–Üsküdar ve Bebek–Küçüksu–Anadolu Hisarı–Bebek olarak gerçekleştirilecektir.”
Vatandaşlara Uyarı
Meteoroloji uzmanları, akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle ani su baskınları, yıldırım, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksama riskine karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti.
Yetkililer, özellikle araç sahiplerini trafiğe çıkarken dikkatli olmaya, vatandaşları da zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaya davet etti.