Konya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3634 %0.05
54,0472 %0.3
6.266,28 % 1,59
Konya Postası Gazetesi Genel AK Parti'den İstanbul'a özel hazırlık: Ankette iki Konyalı isim çıktı!

AK Parti'den İstanbul'a özel hazırlık: Ankette iki Konyalı isim çıktı!

AK Parti, İstanbul'da yapılacak yerel seçimlere hazırlık olarak 39 ilçede geniş katılımlı bir anket çalışması gerçekleştirdi. Bu anket, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) için adaylık potansiyeli taşıyan isimleri belirlemek amacıyla yapıldı. Ankette Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yer alıyor.

AK Parti'den İstanbul'a özel hazırlık: Ankette iki Konyalı isim çıktı!
Okunma Süresi: 2 dk

AK Parti, İstanbul'da yapılacak yerel seçimlere hazırlık olarak 39 ilçede geniş katılımlı bir anket çalışması gerçekleştirdi. Bu anket, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) için adaylık potansiyeli taşıyan isimleri belirlemek amacıyla yapıldı.

Anket, önce katılımcılara 14 Mayıs seçimlerinde hangi partiye ve hangi cumhurbaşkanı adayına oy verdikleri sorusuyla başladı. Daha sonra ise İBB adaylığı için adı geçen potansiyel adaylar olan Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu, Tevfik Göksu, Şadi Yazıcı, Fahrettin Koca, Hilmi Türkmen ve Osman Nuri Kabaktepe'nin isimleri sıralandı. Katılımcılardan "Hangisini İBB adayı olarak görmek istersiniz?" sorusu yöneltildi.

Anket sonuçları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın bu sonuçlar doğrultusunda İstanbul için en uygun adayı belirlemesi bekleniyor. Bu aday, İstanbul'un temel sorunlarını ele alan kapsamlı bir rapor hazırlayarak seçim sürecini yönetecek.

Parti içinde aday belirleme sürecine ilişkin farklı görüşler bulunuyor. Bir kesim, İstanbul'da daha önce ilçe belediye başkanlıkları yapmış isimlerin tercih edilmesini savunurken, diğer bir kesim ise tanınmış ve kamuoyunda bilinen isimlerin İBB adayı olmasının daha uygun olduğunu düşünüyor.

AK Parti'nin 7 Ekim'de yapılacak kongresinde yeni parti yönetimi belirlenecek ve yerel seçim çalışmaları için resmi olarak başlanmış olacak. Kasım ayına kadar tüm adayların belirlenmesi hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday belirleme sürecinin istişarelerle gerçekleştirileceğini vurgulamıştı.

(Fatmagül Kızmaz- Kübra Karaburç)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız