Konya
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3180 %0.13
53,2479 %-0.08
6.868,08 % 0,76
Ara
Konya Postası Gazetesi Ekonomi TÜRKSAT'tan Suriye'ye işbirliği ziyareti

TÜRKSAT'tan Suriye'ye işbirliği ziyareti

TÜRKSAT heyeti, Suriye ile uydu haberleşmesi, afet iletişimi ve kamu hizmetlerinin dijitalleşmesi alanlarında potansiyel işbirliği olanaklarını ele almak üzere Şam'da görüşmeler gerçekleştirdi

Okunma Süresi: 1 dk

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TÜRKSAT AŞ Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay başkanlığındaki heyet, Şam'da temaslarda bulundu.

Ziyarette Atalay'a, TÜRKSAT Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Selman Demirel, e-Devlet Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koca, İş Geliştirme ve Satış Direktörü Ömer Şamil Açba ile Yayıncılık ve Servisler İş Geliştirme ve Satış Müdürü Akif Yüksel eşlik etti.

Heyet, Suriye İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Abdüsselam Heykel, Enformasyon Bakanı Hamza el Mustafa, Acil ve Afet Bakan Yardımcısı Hussam Hallak ile ayrı ayrı görüştü.

Temaslar kapsamında, Suriye ile uydu haberleşmesi, afet iletişimi ve kamu hizmetlerinin dijitalleşmesi alanlarında potansiyel işbirliği olanakları ele alındı.

Görüşmelerde, TÜRKSAT'ın uydu haberleşme çözümleri, teleport altyapısı ve e-Devlet Kapısı sistem mimarisi gibi kamu hizmetlerinin dijitalleşmesine yönelik deneyimi hakkında kapsamlı bilgi paylaşıldı.

Ayrıca Suriye'nin kırsal bölgelerinde iletişim altyapısının iyileştirilmesi, televizyon yayıncılığı ve veri aktarımı, afet durumlarında sürdürülebilir iletişim olanaklarının sağlanması ile e-devlet uygulamalarının geliştirilmesine yönelik ortak projeler ele alındı.

Görüşmelerde işbirliği alanlarının somut projelerle geliştirilmesi amacıyla teknik düzeyde temasların devam ettirilmesinde mutabık kalındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *