Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2244 %-0.02
53,1814 %0.48
6.818,97 % 2,91
Ara
Konya Postası Gazetesi Ekonomi Kadın girişimcilere uluslararası rehber hazırlanıyor

Kadın girişimcilere uluslararası rehber hazırlanıyor

TÜRKONFED, Türkiye İş Bankası ve UN Women ECARO işbirliğiyle hazırlanan el kitabı, kadın girişimcilerin tedarik zincirlerine katılımını artırmayı hedefliyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Kadın girişimcilerin kamu ve özel sektör ihalelerinde daha etkin yer alabilmesi için kapsamlı bir rehber hazırlanıyor. Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye İş Bankası ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women ECARO) işbirliğiyle hayata geçirilen “Uluslararası Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Tedarik El Kitabı”, girişimci kadınlara rehberlik edecek ve şirketlere eğitim kılavuzu sunacak.

İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde tanıtımı yapılan rehberin imzaları, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yasemin Açık, İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Müdürü Özge Küllah Kurtuluş ve UN Women yetkilisi Ana Pashalishvili tarafından atıldı.

Tedarik zincirlerine kadınların daha fazla dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Yasemin Açık, “Kadın girişimcilerin uluslararası alanda görünür olmasını hedefliyoruz” dedi. İş Bankası adına konuşan Kurtuluş ise rehbere gelen olumlu geri dönüşlerin çalışmanın kapsamını genişletme motivasyonu sağladığını belirtti.

UN Women yetkilileri ise kadın-erkek eşitliğine duyarlı tedarikin yalnızca eşitlik değil, ekonomik büyüme açısından da katalizör etkisi yarattığını kaydetti.

Yeni rehber; şirketler ve girişimci kadınlar için iki ayrı rehberin yanı sıra iki eğitim kılavuzuyla birlikte toplam dört bölümden oluşacak. Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanacak kitap, üç kurumun dijital platformlarında ücretsiz erişime açık olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *