Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’daki kamu hastanelerinin güçlendirilmesi ve deprem bölgesindeki eğitim yatırımları için İslam Kalkınma Bankası ile 740 milyon dolar tutarında önemli bir finansman anlaşması imzalandığını açıkladı.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Şimşek, bu finansmanla 2025 yılı içerisinde kamu sektörünün uluslararası kuruluşlardan yaklaşık 3 milyar dolar uzun vadeli ve uygun maliyetli dış finansman sağladığını belirtti.
Anlaşma, sağlık ve eğitim alanlarında yapılacak yatırımlarla özellikle deprem bölgelerinde yaşam kalitesinin artırılmasına ve altyapının güçlendirilmesine katkı sağlayacak. Bakan Şimşek, bu tür iş birliklerinin Türkiye’nin kalkınma hedeflerine ulaşmasında kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
