Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,0434 %0.2
53,7187 %-0.12
6.225,55 % 0,12
Konya Postası Gazetesi Ekonomi Çin'in elektrik kurulu gücü 3 bin gigavatı geçti

Çin'in elektrik kurulu gücü 3 bin gigavatı geçti

Çin'in elektrikte kurulu gücü nisan sonu itibarıyla 3 bin gigavatı aştı.

Çin'in elektrik kurulu gücü 3 bin gigavatı geçti
Okunma Süresi: 1 dk

Çin Elektrik Konseyi verilerine göre, ülkenin elektrik kapasitesi 2011'de 1000 gigavatı, 2019'da 2 bin gigavatı geçti. Bu yıl nisan sonu itibarıyla ise elektrikte kurulu kapasite 3 bin 9 gigavata ulaştı.

Söz konusu toplam kurulu toplam gücün 1398 gigavatı termik santrallerden, 671 gigavatı güneş enerjisi santrallerinden (GES), 458 gigavatı rüzgar enerjisi santrallerinen (RES), 425 gigavatı hidroelektrik santrallerinden ve yaklaşık 57 gigavatı ise nükleer enerji santrallerinden oluştu.

GES ve RES'ler toplam kapasite içinde yüzde 35'ten fazla paya sahip bulunuyor. Yenilenebilir enerjide kapasitesini hızla artıran Çin hükümeti, dünyada da 200'den fazla ülkeye rüzgar ve güneş enerjisi ekipmanları ihraç ediyor.

Çin'in 2023 ihracatında güneş enerjisi teknolojilerinin payı 245,3 milyar dolar, rüzgar enerjisi teknolojilerin payı ise 33,4 milyar dolar olarak kayıtlara geçmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız