Konya
Parçalı az bulutlu
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8448 %0.05
53,6154 %0.03
6.273,13 % 0,05
Konya Postası Gazetesi Ekonomi Avro Bölgesi'nde Yatırımcı Güveni Kasımda da Yükseldi

Avro Bölgesi'nde Yatırımcı Güveni Kasımda da Yükseldi

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi, mevcut duruma ilişkin daha olumlu bir değerlendirmeyle kasımda art arda aylık artışını ikinci aya taşıdı.

Avro Bölgesi'nde Yatırımcı Güveni Kasımda da Yükseldi
Okunma Süresi: 1 dk

Piyasalara ilişkin araştırmalar yapan ve merkezi Frankfurt'ta bulunan Sentix, kasım ayına ilişkin Avro Bölgesi Genel Yatırımcı Güven Endeksi verilerini açıkladı.

Buna göre, ekimde eksi 13,8 puan olan Avro Bölgesi Genel Yatırımcı Güven Endeksi, bu ay 1 puanlık artışla eksi 12,8'e yükseldi. Üç aylık düşüşün ardından ekim ve kasım aylarında art arda yükselen endekse ilişkin beklenti, eksi 12,5’e yükselmesi yönündeydi.

Mevcut duruma ilişkin daha olumlu bir değerlendirme güvenin artmasına yol açarken, gelecekteki gelişmelere ilişkin beklentiler değişmedi.

Yatırımcıların gelecek 6 aya ilişkin beklentilerini ölçen Beklentiler Endeksi, eksi 3,8 puanda sabit kalırken, mevcut durum endeksi de ekimdeki eksi 23,3 puandan kasımda 21,5 puana yükseldi.

Sentix açıklamasında, son verilerden yatırımcı güveninde düşüş trendinin tersine döndüğü sonucu çıkarılamayacağı belirtilerek, “Geri dönüş farklı görünüyor.” denildi.

Yatırımcı güveni anketi, 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında 1066 yatırımcının katılımıyla gerçekleştirildi.

Öte yandan, Avro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi olan Almanya için Sentix Yatırımcı Güven Endeksi de kasımda 1,7 puanlık artışla eksi 29,8 puana çıktı. Endeksin art arda 3 aydır gerilemesinin ardından ekim ve kasım aylarında yükselmesi dikkati çekti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız