Konya
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2456 %0.04
53,2792 %0.14
6.843,60 % 0,35
Ara
Konya Postası Gazetesi Eğitim MEB’den eğitimde teknoloji hamlesi: Yapay Zeka birimi kuruldu

MEB’den eğitimde teknoloji hamlesi: Yapay Zeka birimi kuruldu

Tekin, yapay zeka politikalarının açıklandığını, bu alanda bir birim kurulduğunu ve girişimcilere destek programı başlatıldığını belirtti.

Okunma Süresi: 2 dk

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında yapay zeka ve eğitim teknolojilerinin geliştirilmesine odaklanacaklarını belirterek, “Dünyaya hizmet sunacak yazılım ve araçları geliştirerek Türkiye’yi bir eğitim teknolojisi üssü haline getirmek istiyoruz” dedi.

Giresun’daki temasları kapsamında açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, eğitimde son 22 yılda sağlanan gelişmelere dikkat çekti. Tekin, öğrenci sayılarından öğretmen başına düşen oranlara kadar birçok uluslararası göstergede Türkiye'nin önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

“Uluslararası Göstergeleri Aştık, Daha Fazlası İçin Durmayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti iktidarının eğitim alanında büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiğini söyleyen Tekin, “2002-2003 eğitim yılında ilköğretimde ders başına düşen öğrenci sayısı 23, bugün 17. Ortaöğretimde bu sayı 24'ten 15'e geriledi. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ise ilkokulda 25'ten 15'e, ortaöğretimde 17'den 9'a düştü” dedi.

Bu göstergelerin OECD ortalamasının üzerinde olduğunu vurgulayan Tekin, “Eğitimde geldiğimiz nokta yeterli mi? Hayır. Burada durursak çağın gerisinde kalırız. Şimdi asıl odak noktamız akademik başarı ve teknolojik altyapıyı geliştirmek” ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka Birimi Kuruldu, Girişimcilere Destek Başladı

Tekin, 2024-2025 öğretim yılında başlayacak yeni beceri temelli programlara değinerek, “Eğitimde yapay zeka politikamızı kamuoyuyla paylaştık. Bakanlık içinde özel bir birim oluşturduk. Ayrıca teknoloji girişimcilerine destek verecek bir program başlattık” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesinde birçok ülkenin katılımıyla önemli iş birliklerine imza atıldığını belirten Tekin, Türkiye'nin bu alanda örnek uygulamalar geliştireceğini vurguladı.

Giresun’a 7 Milyar TL’lik Eğitim Yatırımı

Bakan Tekin, Giresun'da bugüne kadar yapılan eğitim yatırımlarına da değinerek, “Son 22 yılda, sadece fiziki altyapı için Giresun’a bugünkü değeriyle 7 milyar TL’yi aşan yatırım yapıldı. Bu da eğitime verilen önemin en somut göstergesi” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *