Konya
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1572 %0.21
55,9719 %-0.55
6.539,42 %-0.86
Konya Postası Gazetesi Eğitim Kampüs 3 milyon lira ciro yaptı

Kampüs 3 milyon lira ciro yaptı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümünce kurulan "Kampüs Kimya"da üretilen ürünlerinin satışından 2022 yılında 3 milyon lira ciroya ulaşıldı

Kampüs 3 milyon lira ciro yaptı
Okunma Süresi: 2 dk

OMÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Özen, fakülte bünyesinde "Kampüs Kimya" adıyla kurdukları üretim tesisinde evsel ve endüstriyel temizlik ürünleri ürettiklerini söyledi.

Tesisi Kovid-19 salgını döneminde oluşturduklarını, işe dezenfektan üretimiyle başladıklarını belirten Özen, "Fakülte binamızın alt katında 2 bin metrekarelik alanda üretim ve depo alanımız var. Tıp fakültesi, diş hastanesi, hayvan hastanesi, idari ve diğer birimlerde tüm ihtiyaçları karşılayabileceğimiz 25 farklı ürün oluşturabiliyoruz. Bunları ihtiyaca göre hızlı şekilde karşılayabiliyoruz." dedi.

Hedef 4 milyon ciro

Özen, 2022 yılında 3 milyon lira ciroya ulaştıklarını dile getirerek, "2023 için ciromuzu 4 milyon liraya çıkarma hedefindeyiz." ifadelerini kullandı.

Üretimin Kimya Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından gerçekleştirildiğine işaret eden Özen, ürünlerin arasında kolonya, dezenfektan, deterjan, yüzey temizleyicileri bulunduğunu anlattı.

Ürünlerini fakültelere, kamu kurumlarına ve bazı özel sektör firmalarına verdiklerini dile getiren Özen, şunları kaydetti:

"Tesisin gelirini tamamen fakültemiz için kullanıyoruz. Tesisimizi her geçen gün geliştiriyoruz. Parasal birikimimiz, kampüsümüzdeki özellikle fakültemizde ihtiyaç olabilecek laboratuvarlarımızın yenilenmesi, öğrencilerin ihtiyaçları olabilecek her türlü eğitim malzemesini hızlı şekilde karşılama noktasında Kampüs Kimya dinamik bir kaynak olarak ortaya çıkmakta. İhtiyaç duyulan malzemeleri bölümlerimize kazandırma noktasında hizmet vermekteyiz."

10 kişiyle üretim yapıyorlar

Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve Kampüs Kimya Üretim Sorumlusu Prof. Dr. Erbil Ağar da 6'sı öğrenci, 2'si akademisyen, 2'si de çalışan olmak üzere 10 kişiyle üretim yaptıklarını söyledi.

Kampüs Kimya olarak ayda 3 ila 5 ton arasında üretim yaptıklarına dikkati çeken Ağar, "Öğretim üyelerinin yanı sıra öğrenciler de yarım gün çalışıyor. Piyasa koşullarına göre oldukça kaliteli ve ucuz ürün üretiyoruz. Geliri tamamen üniversitenin ihtiyaçlarına harcanıyor. Gelecekte daha farklı ürünleri de üreterek ürün yelpazemizi geliştirmek istiyoruz." dedi.

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız