Konya
Hafif yağmur
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8551 %-0.04
53,7202 %0.03
6.268,93 % -0,01
Konya Postası Gazetesi Dünya Zelenskiy: Putin, savaşı büyütmek için ikinci adımı attığını itiraf etti

Zelenskiy: Putin, savaşı büyütmek için ikinci adımı attığını itiraf etti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'ya yeni tip balistik füzeyle yaptıkları saldırıya ilişkin açıklamasını değerlendirirken, "Bugün Putin, bu yıl savaşı büyütmek için ikinci adımı attığını itiraf etti." dedi.

Zelenskiy: Putin, savaşı büyütmek için ikinci adımı attığını itiraf etti
Okunma Süresi: 2 dk

Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya yeni tip balistik füzeyle yaptığı saldırıya ilişkin görüntülü mesaj paylaştı.

Vladimir Putin'in Rus uzmanlar tarafından 'Oreşnik' adı verilen orta menzilli füzeyle Ukrayna'nın Dnipro kentindeki bir askeri sanayi kompleksine düzenlenen saldırı konusunda açıklama yaptığını hatırlatan Zelenskiy, "Bugün Putin, bu yıl savaşı büyütmek için ikinci adımı attığını itiraf etti. Yeni bir balistik füze kullanıldı. Putin, Ukrayna'nın en büyük şehirlerinden biri olan şehrimiz Dnipro'yu vurdu." diye konuştu.

Rusya'nın en az 11 bin Kuzey Koreli askeri savaşa dahil ettiğini belirten Zelenskiy, ülkesine yönelik saldırıda ilk kez yeni bir Rus balistik füzesinin kullanıldığını dile getirdi. Zelenskiy, "Bu, Rusya'nın bir yıl içinde gerilimi tırmandırmaya yönelik ikinci adımıdır." ifadesini kullandı.

Ülkesine yönelik yeni bir füzenin kullanılmasıyla Rusya'nın Birleşmiş Milletler Şartı'nı ihlal ettiğini söyleyen Zelenskiy, "Bu, savaşın ölçeğinde ve vahşetinde açık ve ciddi bir artıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasında Putin'i suçladı, Rusya Devlet Başkanının bu savaşı 1000 günden fazla sürdürdüğünü ifade etti.

Putin'in, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı uzun menzilli füzeleri kullanmasına karşılık yeni tip balistik füze kullanılmasına karar verdikleri yönündeki açıklamasını eleştiren Zelenskiy, "Bugün Ukrayna'ya yönelik kullanılan balistik füze, Rusya'nın kesinlikle barış istemediğinin bir başka kanıtıdır." dedi.

Yoğun saldırılar altındaki Ukrayna'nın kendini savunma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Zelenskiy, Ukrayna'nın uzun menzilli silahları bu savaşta daha önce de kullandığını dile getirdi.

Zelenskiy, dünyanın Rus saldırılarına yeterli ölçüde tepki vermediğini, Rusya'nın bu savaşı sürdürmek için "tüm imkanları" kullandığını belirterek şunları kaydetti:

"Rusya'yı ancak güç kullanarak mümkün olan gerçek barışa zorlamak gerekiyor. Aksi takdirde sadece Ukrayna'ya yönelik değil, sonsuz Rus saldırıları, tehditler ve istikrarsızlaştırma yaşanacaktır."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız