Konya
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4169 %-0.01
53,5683 %0
6.874,93 % -0,01
Ara
Konya Postası Gazetesi Dünya Ukrayna, Rusya ile barış şartı olarak 3 madde açıkladı

Ukrayna, Rusya ile barış şartı olarak 3 madde açıkladı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, ABD tarafının 30 günlük geçici ateşkes teklif ettiğini belirterek, barış müzakerelerinin olması durumunda Ukrayna'nın masaya yatıracağı 3 şartı açıkladı

Okunma Süresi: 1 dk

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha’nın Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Konseyi’nin düzenlediği çevrim içi toplantısına katıldığı bildirildi. Konuşmasında, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi yönünde bir fırsatın ortaya çıktığını aktaran Sybiha, “Suudi Arabistan'daki Amerikalı meslektaşlarımızla sekiz saat boyunca tam olarak bu konuyu konuştuk” dedi.

ABD tarafının 30 günlük geçici ateşkes teklif ettiğini ve Ukrayna olarak bunu kabul ettiklerini kaydeden Sybiha, “Ruslar bu soruya net ve koşulsuz bir 'evet' cevabı vermeli. Ukrayna ABD'nin teklifini ek koşulsuz kabul etti, Rusya'nın da ek koşulsuz kabul etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Sybiha, Ukrayna basınına yaptığı açıklamada ise barış müzakerelerinin olması durumunda Ukrayna'nın masaya yatıracağı şartları duyurdu. Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin kendileri için öncelikli olduğunu aktaran Sybiha, “Birincisi Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğidir. Ukrayna, işgal altındaki toprakları asla tanımayacak. İkincisi, hiçbir ülkenin Ukrayna halkının tercihi, Ukrayna'nın belirli birliklere katılımı konusundaki tercihi üzerinde veto hakkı yoktur. Üçüncü ‘kırmızı çizgi’ ise ordu” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *