Konya
Az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1659 %0.07
55,0966 %-0.41
6.574,91 %0.49
Konya Postası Gazetesi Dünya Trump: ‘Süper Zeka Gücü’ kuruldu

Trump: ‘Süper Zeka Gücü’ kuruldu

ABD Başkanı Donald Trump, ‘Süper Zeka Gücü’ adlı yeni bir görev gücü oluşturduğunu açıkladı.

Trump: ‘Süper Zeka Gücü’ kuruldu
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

ABD Başkanı Donald Trump, yapay zeka politikasını denetlemek üzere ‘Süper Zeka Gücü’ adlı yeni bir görev gücü oluşturduğunu duyurdu. Trump, Ulusal İstihbarat Direktörü Jay Clayton'ı yönetimin yapay zekadan sorumlu yetkilisi olarak görevlendirdi. Clayton, ABD'nin yapay zeka alanındaki liderliğini korumasını hedefleyen yeni ‘Süper Zeka Gücü’nün başına geçecek ve ekip 120 gün içinde yapay zekanın riskleri ile fırsatlarını değerlendiren bir rapor hazırlayacak.

Trump, dün sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görevin amacının ‘Amerika'nın Süper Zeka alanında dünyaya liderlik etmeye devam etmesini sağlamak’ ve ‘tüm Amerikalıların çıkarlarını koruyarak yaşamlarını iyileştirmek’ olduğunu belirterek, yeni birimin ABD'nin teknoloji geliştirme alanındaki liderliğini sürdürmesini sağlayacağını ve hükümetin kamu ile iletişimini koordine edeceğini bildirdi.

Ağustos ayında Ulusal İstihbarat Direktörlüğü görevine getirilen Clayton, Amerikan basınına yaptığı açıklamada yeni görev gücünün 120 gün içinde yapay zekanın beraberinde getirdiği risk ve fırsatları değerlendiren bir rapor hazırlayacağını kaydetti.

‘Süper Zeka Gücü’, Federal Hükümet'in tüketiciler, kamu yararı grupları, dini kuruluşlar, kritik altyapı sağlayıcıları ve Süper Zeka şirketleriyle olan ilişkilerini koordine edecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız