Konya
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0268 %0.05
56,2796 %0.50
6.493,82 %3.01
Konya Postası Gazetesi Dünya Trablus'ta Mitiga Havalimanı Uçuşlara Hazırlanıyor

Trablus'ta Mitiga Havalimanı Uçuşlara Hazırlanıyor

Libya’nın başkenti Trablus’taki çatışmalar nedeniyle tedbir amacıyla Misrata kentine gönderilen uçaklar başkentteki Uluslararası Mitiga Havalimanı'na dönmeye başladı

Trablus'ta Mitiga Havalimanı Uçuşlara Hazırlanıyor
Okunma Süresi: 1 dk

Libya merkezli Marsad gazetesinin haberine göre, Mitiga Havalimanı'nda uçuşların tekrar başlaması için yürütülen hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

Libya’daki devlete ve özel sektöre ait hava yolu şirketleri, geçen pazartesi gecesi Trablus’un 200 kilometre doğusunda bulunan Misrata kentindeki havalimanına taşınan uçakları başkente geri çağırmaya başladı.

İki gün süren çatışmalarda 27 kişi hayatını kaybetti

Trablus'un Ayn Zara bölgesi ve güneyi, iki gün boyunca Libya Başkanlık Konseyi Başkanlığına bağlı Suç ve Terörle Mücadele Birimi "Rada" ile Ulusal Birlik Hükümetine bağlı "444 Tugayı" arasında çatışmalara sahne olmuştu.

Libya basınında çatışmaların fitilini "Rada"nın "444 Tugayı" komutanı Mahmud Hamza’yı alıkoymasının ateşlediği yönünde haberler çıkmıştı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, Trablus'ta 2 gün süren çatışmaların ardından dün akşam ateşkes ilan edildiğini duyurmuştu. Devlete bağlı İlk Yardım ve Destek Merkezi ise çatışmalarda 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 106 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız