Konya
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0265 %0.05
56,1666 %0.29
6.532,72 %3.63
Konya Postası Gazetesi Dünya Peskov: Kiev Terörist Taktikler Kullanıyor

Peskov: Kiev Terörist Taktikler Kullanıyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın Rusya’daki sivil yapılara saldırılar düzenlediğini belirterek “Bu saldırılar, başarısızlıklarından doğan çaresizlik hamleleri. Kiev rejimi, terörist saldırı taktikleri kullanıyor.” dedi

Peskov: Kiev Terörist Taktikler Kullanıyor
Okunma Süresi: 2 dk

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’nın cephedeki başarısızlıklarından ötürü Rusya’daki sivil yapılara saldırılar düzenlediğini belirterek “Bu saldırılar, başarısızlıklarından doğan çaresizlik hamleleri. Kiev rejimi, terörist saldırı taktikleri kullanıyor.” dedi.

Peskov, başkent Moskova’da, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Rusya’nın, Suudi Arabistan’da Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin yapılması planlanan toplantıyı takip edeceğini aktaran Peskov, “Kiev rejiminin şu anki yaklaşımıyla bir barış anlaşmasına varmak mümkün mü? Cevap açıkça hayır. Bunun için gerekli şartlar mevcut değil. Kiev rejimi, yalnızca Batı'nın Rusya'ya karşı savaşında bir araç olarak kullanıldığı sürece barış istemiyor ve isteyemez.” ifadesini kullandı.

Ukrayna’nın karşı saldırısını sürdürdüğünü ancak herhangi bir başarı sağlayamadığını belirten Peskov, “Kiev başarılı olamıyor ve çok ama çok zor durumdalar. Özel askeri operasyon devam ediyor. Ukrayna karşı saldırısının Kiev'de tasarlandığı şekilde ilerlemediği açıktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Peskov, Rusya’nın çeşitli bölgelerine yapılan saldırıların “terör eylemi” olduğunu vurgulayarak “Bu saldırılar, başarısızlıklarından doğan çaresizlik hamleleri. Kiev rejimi, terörist saldırı taktikleri kullanıyor. Bu mide bulandırıcı ve buna karşı savaşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Nijer’deki darbeye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Peskov, “Gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Ülkede hukukun üstünlüğünün hızlı bir şekilde yeniden tesis edilmesinden, itidalden yanayız ve elbette Nijer'in anayasal düzene geri dönmesini istiyoruz.” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’ya dün insansız hava aracıyla yapılan saldırıda, gökdelenlerin bulunduğu Moskova City bölgesinde bir bina hasar alırken, 28 Temmuz’da Rostov bölgesine düşen roket nedeniyle de 10 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız