Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0521 %0.06
56,2694 %0.09
6.589,58 %0.82
Konya Postası Gazetesi Dünya Pakistan'dan depremzedeler için destek

Pakistan'dan depremzedeler için destek

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ekonomik zorluğa rağmen, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Türkiye ve Suriye’deki afetzedelere yardım kararlılığını yineledi

Pakistan'dan depremzedeler için destek
Okunma Süresi: 1 dk

Ulusal basındaki haberlere göre, Başbakan Şerif, başkent İslamabad’da Türkiye’den dönen arama kurtarma ekibiyle bir araya geldi.

Şerif, burada yaptığı açıklamada, ekonomik zorluğa rağmen depremler sebebiyle Türkiye ve Suriye’deki afetzedelere yardım konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Pakistan ve Türkiye’nin adeta iki bedendeki tek ruh olduğunu belirten Şerif, "(Arama kurtarma ekibi) Siz bu uzun süreli ilişkiyi, depremzedelere yaptığınız övgüye layık hizmetle sağlamlaştırdınız." dedi.

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansının (NDMA) depremzedelere yönelik çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Şerif, hükümetin Türkiye için kış şartlarına uygun 50 bin çadır sipariş verdiğini kaydetti.

Türkiye’deki afetzedeler için 1000 ton yardım taşıyan Pakistan Deniz Kuvvetlerine ait ilk gemi, dün Karaçi’den yola çıkmıştı.

Pakistan, Türkiye’ye kara ve hava yolu aracılığıyla 7 bin kışlık çadır, 33 binden fazla battaniye göndermişti. Gelecek iki hafta içerisinde de 4 bin kışlık çadırın hava yoluyla Türkiye’ye gönderilmesi planlanıyor.

Ayrıca, Al Khidmat Vakfı, Edhi Vakfı, Beytüsselam Refah Vakfı, Sailani Refah Vakfı ve Pakistan Kızılayı da Türkiye’de çeşitli yardım faaliyetleri yürütüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız