Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,2353 %0
54,1111 %0.15
6.257,80 % -0,20
Konya Postası Gazetesi Dünya Lübnan Hizbullahı ile İsrail arasında saldırılar sürüyor

Lübnan Hizbullahı ile İsrail arasında saldırılar sürüyor

Lübnan Hizbullahı, İsrail'in Lübnan sınırına yakın askeri noktaları hedef alarak kayıplar verdirdiğini duyurdu

Lübnan Hizbullahı ile İsrail arasında saldırılar sürüyor
Okunma Süresi: 1 dk

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, örgüt mensuplarının Lübnan sınırına yakın El-Merec bölgesinde İsrail ordusuna ait askeri noktaları "uygun silahlarla" vurduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Hizbullah unsurları, İsrail’in Pranit kışlasında hareket eden Merkava tipi tankı tanksavar füzesiyle vurdu. Saldırı sonucu tank kullanılmaz hale geldi ve mürettebatında can kayıpları oldu." ifadeleri kullanıldı.

Sınır bölgesinde bulunan AA muhabiri, söz konusu saldırılar sonucu İsrail'in Lübnan sınırına yakın birkaç noktadan dumanlar yükseldiğini ve İsrail topçu birliklerinin de Lübnan'daki bazı noktaları hedef aldığını gözlemledi.

Hizbullah önceki açıklamasında da Asi ve Hazzan tepesinde konuşlanan İsrail askerlerinin hedef alındığını kaydetmişti. Açıklamada, vurulan bölgede İsrail askerleri arasında ölü ve yaralılar olduğu ileri sürülmüştü.

Hizbullah ile İsrail ordusu arasında 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda, şu ana kadar 48 Hizbullah mensubu ve 3 İsrail askeri öldü.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız