Konya
Parçalı bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1575 %0.20
55,9367 %-0.62
6.556,39 %-0.60
Konya Postası Gazetesi Dünya Kuraklık yüzlerce yaban hayvanının telef olmasına yol açtı

Kuraklık yüzlerce yaban hayvanının telef olmasına yol açtı

Kenya'da kuraklık nedeniyle telef olan yaban hayvanı sayısının her geçen gün arttığı bildirildi

Kuraklık yüzlerce yaban hayvanının telef olmasına yol açtı
Okunma Süresi: 1 dk

The Star gazetesinin haberine göre, Amboseli Ulusal Parkı'nda son bir ayda 246 antilop, 195 zebra, 11 fil ve 10 bufalo kuraklığın yol açtığı susuzluk ve otlak alan eksikliğinden telef oldu.

Kenya Yaban Hayatı Hizmetleri (KWS) Bölge Müdürü Lenkishon Kenana, durumu "korkunç" olarak nitelendirerek ölümlerin her geçen gün arttığını söyledi.

Bu sayıların sadece Amboseli Ulusal Parkı'na ait olduğuna dikkati çeken Kenana, kuraklığın sürmesinin şartları daha da kötüleştirebileceğini vurguladı.

İnsanların yaşadığı alanlara giriyorlar

Öte yandan, doğal hayatta yiyecek ve su sıkıntısı çeken canlıların insanların bulunduğu alanlara girmeye başladığı kaydedildi.

Kenya'da hükümet, mevsim normallerinin altındaki yağışlar nedeniyle 3,1 milyon kişinin gıda sıkıntısı yaşadığını açıklamıştı.

Afrika kıtasının doğusunda 1980'lerden bu yana görülen en şiddetli kuraklık dalgası, yaklaşık 13 milyon kişiyi açlığa mahkum etti.

Çöl çekirgelerinin 2019'daki istilasından sonra tarım üretiminin gerilediği ve gıda krizinin başladığı bölgede, peş peşe yağmur dönemlerinde de yağışların beklenenin çok altında gerçekleşmesi yeni gıda krizini tetikledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız