Konya
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0521 %0.06
56,3729 %0.24
6.539,11 %0.05
Konya Postası Gazetesi Dünya Kremlin: Riskleri kim alacak bilmiyoruz

Kremlin: Riskleri kim alacak bilmiyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın bulunmadığı tahıl koridorunda riskler olacağını belirterek, "Burada hangi ülkelerin bu riskleri almaya ne ölçüde hazır olduğunu söylemeye hazır değiliz." dedi

Kremlin: Riskleri kim alacak bilmiyoruz
Okunma Süresi: 2 dk

Peskov, gazetecilere Ukrayna’nın "Rusya olmadan tahıl koridorunu sürdürme girişimi" hususunda açıklamalarda bulundu.

Bu konunun Rus ordusu tarafından yorumlanması gerektiğine dikkat çeken Peskov, "Doğrudan muharebe alanına yakın bir bölgeden bahsediyoruz. Uygun garantiler olmadan orada belirli riskler doğacaktır. Bu nedenle Rusya olmadan bir şeyler formüle edilecekse, bu riskler dikkate alınmalıdır. Burada hangi ülkelerin bu riskleri almaya ne ölçüde hazır olduğunu söylemeye hazır değiliz." diye konuştu.

Peskov, bu bölgenin tahıl anlaşmasının uygulanması için kullanılmasının her halükarda riskli olduğunu belirterek, "Bu bölgenin Kiev rejimi tarafından askeri amaçlarla kullanıldığı çok açık. Bu da unutulmaması gereken çok önemli bir husustur." ifadesini kullandı.

Tahıl anlaşmasının şartlarının uygulanmamasına rağmen Rusya’nın yükümlülüklerini yerine getirdiğini vurgulayan Peskov, anlaşmanın imzalanmasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in rolünü ve Avrupa ülkelerini üstlendikleri yükümlülükleri yerine getirmeye ikna etme çabalarını çok takdir ettiklerini söyledi.

"Rusya, az gelişmiş ülkelere tahıl yardımını sürdürecek"

Tahıl anlaşmasından sonra Ukrayna tahıl arzının yerine Rusya'nın az gelişmiş ülkelere yardımını sürdüreceğini dile getiren Peskov, "Elbette Rusya bu hususta pozisyonunu koruyor. Maalesef oldukça küçük miktarlardan bahsediyoruz çünkü Afrika’daki en yoksul ülkeler tahıl anlaşmasından herkese göre en az payı aldı." şeklinde konuştu.

Ayrıca Peskov, insansız deniz araçlarının saldırısının ardından Kırım köprüsünün güvenliğini artırma ve misilleme hazırlığının devam ettiğini de vurguladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın durdurulduğunu belirterek, ilgili şartlar uygulandığında Rusya'nın anlaşmaya geri döneceğini bildirmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da söz konusu anlaşmaya, Batı'nın Rus gıda ve gübresine yaptırım uygulamaktan vazgeçmesi halinde döneceklerini açıklamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye ile Birleşmiş Milletlere (BM) Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı Rusya'sız sürdürme teklifini içeren mektup gönderdiğini belirterek, "Ukrayna, BM ve Türkiye, birlikte gıda koridorunun çalışmasını ve gemilerin denetlenmesini sağlayabilir." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız