Konya
Hafif yağmur
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8551 %-0.04
53,7202 %0.03
6.268,93 % -0,01
Konya Postası Gazetesi Dünya İsrail halkının yüzde 54'ü Lübnan'da ateşkesi destekliyor

İsrail halkının yüzde 54'ü Lübnan'da ateşkesi destekliyor

İsrail'de yapılan bir ankete göre, halkın yüzde 54'ü Tel Aviv yönetiminin Lübnan'da ateşkesi sağlayacak bir anlaşmaya imza atmasını destekliyor.

İsrail halkının yüzde 54'ü Lübnan'da ateşkesi destekliyor
Okunma Süresi: 2 dk

İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin yaptırdığı ankette, katılımcıların yüzde 54'ü Lübnan'a saldırıları sona erdirecek bir ateşkes anlaşmasının imzalanmasına destek verirken, Tel Aviv yönetiminin bir anlaşma imzalamasına karşı çıkanların oranı ise yüzde 24 oldu.

Ankete katılanların yüzde 79'u 7 Ekim 2023'te yaşanan olaylara ilişkin bir soruşturma komitesi kurulmasını desteklerken, yüzde 8'i komisyon kurulmasına karşı çıktı. Ayrıca yüzde 13'ü, bir soruşturma komitesinin kurulup kurulmadığından haberi olmadığını söyledi.

İsrail hükümetinin performansı hakkındaki soruya ise katılımcıların yüzde 64'ü "Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin şu anda ülkeyi yönetme biçimine güvenmediğini," yüzde 30'u ise "güvendiğini" belirtti.

Başbakanlık için en uygun isim konusunda katılımcıların yalnızca yüzde 28'inin desteğini alan ana muhalefetteki Yeş Atid (Gelecek Var) Partisi lideri Yair Lapid karşısında Netanyahu'ya yüzde 38'lik destek çıktı.

Ankete katılanların yalnızca yüzde 29'unun başbakanlığa uygun isim olarak gördüğü muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz'la kıyaslandığında Netanyahu, yüzde 37'lik bir destek aldı.

Öte yandan, Netanyahu'ya desteğin eski Başbakan Naftali Bennett'le kıyaslandığında yüzde 34'te kalması dikkat çekti. Katılımcıların yüzde 38'inin ise Bennett'e destek verdiği görüldü.

ABD yönetimi Lübnan ve Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren müttefiki İsrail'e verdiği desteğe paralel olarak, Tel Aviv ile Hizbullah arasında bir ateşkes anlaşması yapılmasına da aracılık ediyor.

Ateşkes müzakereleri kapsamında 19-20 Kasım'da Lübnan'ı ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein, temaslarda bulunmak için çarşamba günü İsrail'e gelmişti.

Hochstein, ateşkes müzakereleri kapsamında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz ile görüşmüş ancak bir açıklama yapılmamıştı.

Biden'ın Danışmanı Hochstein, Beyrut'ta yaptığı açıklamada, ateşkes müzakerelerinde ilerleme kaydedildiğini belirtmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız