Konya
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0521 %0.06
56,3729 %0.24
6.539,11 %0.05
Konya Postası Gazetesi Dünya İspanya'da Vox'a destek artıyor

İspanya'da Vox'a destek artıyor

İspanya'da 23 Temmuz'da yapılacak erken genel seçimler öncesinde, Avrupa'da aşırı sağ görüşlü hükümetlerin olduğu İtalya, Macaristan ve Polonya'nın başbakanları, benzer ideolojileri paylaştıkları Vox Partisi'ne destek mesajları gönderdi

İspanya'da Vox'a destek artıyor
Okunma Süresi: 2 dk

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, İspanya'da seçimlere kısa bir süre kala Vox ve lideri Santiago Abascal'a destek verdi.

İlk olarak Meloni, Vox'un 15 Temmuz'da Valensiya kentinde düzenlediği mitinge canlı bağlantı yaparak, "23 Temmuz'da, Vox'un yeni ulusal hükümetin oluşumunda öncü ve belirleyici bir rol oynadığı muhafazakar bir yurtsever alternatifin istikrar kazanması hepimiz için çok önemli. Vatanseverlerin zamanı geldi." şeklinde konuştu.

Orban ve Morawiecki de 18 Temmuz'da gönderdikleri mesajlarda Vox'a açık destek verdiklerini duyurdu.

"Vox ile aileye, geleneklere, kültüre ve inanca dair ortak değerlere sahip çıktıklarını ve Avrupa'yı bir kez daha küresel bir aktör yapmak istediklerini" aktaran Morawiecki, "Vox ve seçmenlerine, sizin için, güzel ülkeniz için, İspanya için ve tüm İspanyolların ve Polonyalıların bugünün ve geleceğin risklerini ve tehlikelerini nasıl daha iyi tanıyacaklarını bilmeleri için en iyisini diliyorum." ifadesini kullandı.

Macaristan Başbakanı Orban ise İspanya'daki seçimlerle bağlantılı Avrupa Birliğini (AB) hedef alarak, "Brüksel'in bürokratları AB'yi her geçen gün daha da derin bir krize sürüklüyorlar. Onlarla birlikte AB vatandaşları, İspanyollar ve Macarlar da batıyor. Avrupa'yı yalnızca güçlü ulusal hükümetler kurtarabilir." mesajını gönderdi.

"Ulusal sınırlarımızı ve kültürümüzü Avrupa'ya gelen yasa dışı göçmenlere karşı korumalıyız." değerlendirmesinde bulunan Orban, "Güçlü bir İspanya'ya, yeni bir Avrupalı ​​silah arkadaşına ihtiyacımız var. Bayrağı dikin, zafer için savaşın ve geleceğin vatanseverlere ait olduğunu gösterin." ifadelerini kullandı.

İspanya'da anketler, 23 Temmuz'daki genel seçimlerden, mevcut durumda ana muhalefette olan Halk Partisinin (PP) birinci parti çıkacağını ancak Meclis çoğunluğu elde edemeyeceğinden hükümet kurmak için Vox ile koalisyon yapmak zorunda olacağını gösteriyor.

Diplomasi uzmanları, olası bir PP-Vox iktidarının AB içindeki aşırı sağ ideolojileri artıracağını, Ukrayna-Rusya Savaşı, iklim değişikliği, LGBT gibi konularda görüş çatışmalarını büyüteceğini ve Almanya, Portekiz gibi diğer ülkelerdeki aşırı sağ partileri cesaretlendireceğini ileri sürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız