Konya
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,3691 %0.27
53,4757 %0.47
6.898,36 % 1,21
Ara
Konya Postası Gazetesi Dünya İran ile ABD arasındaki kritik nükleer müzakereler Roma’da sürecek

İran ile ABD arasındaki kritik nükleer müzakereler Roma’da sürecek

İran ile ABD arasındaki nükleer müzakerelerin beşinci turu 23 Mayıs’ta Roma’da gerçekleştirilecek.

Okunma Süresi: 1 dk

İran ile ABD arasındaki nükleer müzakerelerin beşinci turunun, 23 Mayıs Cuma günü İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Görüşmelere aracılık eden Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “İran-ABD görüşmelerinin 5’inci turu 23 Mayıs Cuma günü Roma’da gerçekleşecek.” ifadelerine yer verdi.

URANYUM ZENGINLEŞTIRME ANLAŞMAZLIĞI SÜRÜYOR

İran ile ABD arasındaki müzakere sürecinin merkezinde, İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetleri yer alıyor. İran, nükleer programının barışçıl amaçlarla sürdürülebilmesi ve uluslararası yaptırımların kaldırılması için düşük düzeyde uranyum zenginleştirmeyi savunuyor.

Ancak son dönemde ABD’li yetkililer, İran’ın her düzeyde uranyum zenginleştirme faaliyetini tamamen durdurması gerektiğini dile getirerek taleplerini sertleştirdi. Bu durum, müzakerelerde ilerleme kaydedilmesini zorlaştırıyor.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD’nin bu talebi üzerine beşinci tur müzakerelere katılıp katılmama konusunda henüz kesin bir karar vermediklerini açıklamıştı.

Taraflar, bugüne kadar Umman’ın ev sahipliğinde dört tur gizli görüşme gerçekleştirmişti. Roma’da yapılacak görüşmenin, tıkanan nükleer anlaşma sürecine yeni bir ivme kazandırması bekleniyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *