Konya
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2482 %0.07
53,3006 %0.22
6.851,22 % 0,46
Ara
Konya Postası Gazetesi Dünya Harkiv’e Rus saldırısı: 1 Kişi öldü, 40’tan fazlası yaralandı

Harkiv’e Rus saldırısı: 1 Kişi öldü, 40’tan fazlası yaralandı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun Harkiv'e düzenlediği hava saldırısında bir kişinin öldüğünü, 40'tan fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Rusların Ukrayna'nın Harkiv kentine hava saldırısı gerçekleştirdiğini aktardı.

Saldırının, kentte çocuklar için tasarlanmış tren parkının da yanında yer aldığı sivil altyapıları hedef aldığını belirten Zelenskiy, Rusya'nın kente "terör saldırısı" düzenlediğini kaydetti.

Zelenskiy, mevcut bilgilere göre saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 40'tan fazla kişinin yaralandığını aktararak, "Bunu görmezden gelemeyiz. Buna göz yumamayız. Bu bir oyun değil. Rusya dokunulmazlık hissettiği için her gün insanlarımızı kaybediyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusların ülkesine "ölüm ve yıkım getirdiği" değerlendirmesinde bulunan Zelenskiy, "Ruslar savaşı sürdürmeye hazırlanıyor ve tüm barış önerilerini görmezden geliyorlar." görüşünü paylaştı.

Zelenskiy, Rusya'nın, baskılar sonucu müzakere masasına oturduğunu ve müzakere sürecinde yapıcı olması için yine uluslararası baskıya ihtiyaç bulunduğunu savundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ayrıca, bugün ordu yetkilileri ile bir araya gelerek cephedeki son gelişmeler hakkında bilgi aldığını aktardı.

Bugün Ruslara ait bir Su-35 savaş uçağı imha ettiklerini belirten Zelenskiy, ayrıca geçen günlerde Rus ordusuna ait 3 "İskender" füze fırlatma rampası vurduklarını ifade etti.

Ukrayna: Rus askeri teçhizatı taşıyan treni vurduk

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Güney Savunma Kuvvetlerine ait Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada da Rus askeri teçhizatı taşıyan bir trene saldırı düzenlendiği belirtildi.

Rus ordusunun, saldırıda 13 tank ve yüzden fazla askeri aracını kaybettiği aktarılan açıklamada, saldırının gerçekleştiği yer ve zaman hakkında bilgi verilmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *