Konya
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4098 %0.24
53,5661 %0.56
6.875,62 % 0,87
Ara
Konya Postası Gazetesi Dünya Halep'te PKK/YPG'nin tahrip ettiği su istasyonu onarılıyor

Halep'te PKK/YPG'nin tahrip ettiği su istasyonu onarılıyor

Suriye'nin Halep ilinde, terör örgütü PKK/YPG tarafından bombalanarak tahrip edilen su tesisi, yürütülen bakım ve onarım çalışmalarıyla yeniden yaklaşık 3 milyon sivile su sağlayacak şekilde faaliyete geçiriliyor

Okunma Süresi: 2 dk

Terör örgütü PKK/YPG, Halep’in kuzey kırsalında yer alan Hafse bölgesindeki su istasyonunu aralık ve ocak aylarında dron ve roketlerle hedef aldı.

Saldırılarda 2 sivil hayatını kaybederken, tesisin ikinci arıtma merkezinde büyük çapta tahribat meydana geldi.

Su istasyonu, meydana gelen tahribat nedeniyle halihazırda kapasitesinin yalnızca yüzde 40'ı ile çalışıyor ve Halep’te yaşayan 3 milyon sivile sınırlı düzeyde su temin ediliyor.

Saldırıların ardından kullanılamaz hale gelen tesiste, 10 Mart'ta Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Mazlum Abdi Şahin arasında imzalanan anlaşma sonrasında bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

AA ekibi, Hafse'deki su tesisini havadan görüntüledi.

Tesis hakkında bilgi veren mühendis Hasan Hacci, Halep Su İstasyonu'nun üç arıtma merkezinden oluştuğunu, geçmiş dönemde terör örgütü PKK/YPG'nin tesisi intihar dronları ve roketlerle hedef aldığını söyledi.

Saldırılarda 2 tesis çalışanının hayatını kaybettiğini ifade eden Hacci, su arıtma merkezinde ciddi hasar oluştuğunu belirtti.

Hacci, Halep ve Münbiç'e su sağlayan en önemli ana damarlardan biri olan Hafse Su İstasyonu'nun, çatışmalar ve tahribat nedeniyle kapasitesinin ciddi oranda düştüğünü dile getirerek, "Su pompalama oranı yüzde 60'lara kadar geriledi. Yedek parça eksikliği, bakım ekiplerinin ulaşamaması ve güvenlik risklerine rağmen görevimizi sürdürdük." diye konuştu.

10 Mart’ta varılan anlaşmanın ardından bakım ekiplerinin tesise yeniden ulaşabildiğini aktaran Hacci, yedek parçaların temininde kolaylık sağlandığını ve onarım sürecinin hızlandığını vurguladı.

Hacci, halihazırda dernekler ve devlet kurumlarının katkılarıyla tüm tesisin bakım ve onarımının gerçekleştiğini, kısa süre içinde normale dönmesinin ve su pompalama işlemlerinin daha verimli hale gelmesinin beklendiğini kaydetti.

"Önümüzdeki süreçte Halep'e su pompalama oranı artacak"

Halep il merkezindeki arıtma tesisinde görevli mühendis Şeher Ahmed de mevcut durumda kente saatte yaklaşık 13 bin 500 metreküp su sağlandığını belirtti.

Hafse'den Halep’e su iletiminde yaşanan iyileşmeye dikkati çeken Ahmed, "Anlaşma sonrası ana istasyona bağlı tüm projelere ulaşabiliyoruz. Bakım çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki süreçte Halep’e su pompalama oranı daha da artacak." dedi.

Ahmed, yürütülecek bir sonraki bakım çalışmalarıyla Münbiç ilçesine de su temin edileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *