Konya
Hafif yağmur
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,8205 %0.02
53,5874 %0.03
6.258,95 % -0,30
Konya Postası Gazetesi Dünya DSÖ, Gazze'den 17 hastanın daha tahliye etti

DSÖ, Gazze'den 17 hastanın daha tahliye etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze'den 17 hastanın daha tıbbi tahliyesinin gerçekleştiğini duyurdu.

DSÖ, Gazze'den 17 hastanın daha tahliye etti
Okunma Süresi: 1 dk

Ghebreyesus, Gazze'deki tıbbi tahliyelere ilişkin X'ten paylaşımda bulundu.

"Gazze'den 17 hastanın daha özel tedavi almak üzere Ürdün'e tıbbi tahliyesi gerçekleşti." ifadesini kullanan Ghebreyesus, bu hastalardan 12'sinin ABD'de tedavi olmaya devam edeceğini bildirdi.

Ghebreyesus, hastalardan 6'sının kanser tedavisine, 11'inin ise savaş yaralanmaları için tedaviye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

"Gazze'den tüm koridorların tıbbi tahliyelerin sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için kullanılmasını talep ediyoruz." değerlendirmesinde bulunan Ghebreyesus, Gazze'deki binlerce hastanın hala uzman sağlık hizmeti beklediğini bildirdi.

Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze'deki en az 12 bin hastanın acil tıbbi tahliyesinin yapılması gerektiğini bildirmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız