Konya
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1791 %0.08
55,4009 %-0.02
6.542,72 %-0.76
Konya Postası Gazetesi Dünya Brezilya'da halk, devlet başkanı seçimi için sandık başına gitti

Brezilya'da halk, devlet başkanı seçimi için sandık başına gitti

Brezilya'da halkın, devlet başkanının yanı sıra eyalet valileri, Kongre üyeleri ve eyalet meclisi üyelerini belirlemek üzere sandık başına gittiği seçimlerde oy verme işlemi başladı.

Brezilya'da halk, devlet başkanı seçimi için sandık başına gitti
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Ülkede yaklaşık 159 milyon seçmen, yerel saatle 08.00'de sandık başına gitti.

Yerel saatle 17.00'de bitecek oy verme işlemi sonucunda seçmenler, yeni devlet başkanını belirleyecek.

Devlet Başkanlığı yarışında, mevcut Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile sağın adayı eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun oğlu Senatör Flavio Bolsonaro öne çıkıyor.

Ayrıca 26 eyalet ve Federal Bölge'de vali ve vali yardımcılarının yanı sıra Temsilciler Meclisinin 513 üyesinin tamamını, Senatonun 3'te 2'sini ve eyalet meclisi üyelerini belirlemek üzere oy kullanılıyor.

Brezilya yasalarına göre, bir devlet başkanı adayının seçimi ilk turda kazanabilmesi için geçerli oyların yüzde 50'sinden fazlasını alması gerekiyor. Bunun aşılamaması halinde en fazla oyu alan iki aday, 25 Ekim'de yapılacak ikinci turda yarışacak.

Lula da Silva, 7. kez aday

Lula da Silva, 2003-2010 döneminde iki dönem ülkeyi yönettikten ve 2023'te yeniden devlet başkanı seçildikten sonra 7. kez devlet başkanlığı yarışına hazırlanıyor.

Eski sendika lideri Lula da Silva, sağlık durumuna ilişkin soru işaretlerini gidermek amacıyla son aylarda sık sık "30 yaşındayken sahip olduğum enerjinin aynısına sahibim." ifadesini kullanıyor.

Ulusal basına göre, Lula da Silva, ekonomide yavaşlamanın yaşandığı bir dönemde seçim yarışına giriyor.

Gayri safi yurt içi hasıla büyümesinin bu yıl yaklaşık yüzde 2 seviyesinde gerçekleşmesi beklenirken; hükümet, işsizlik oranındaki düşüşü ve yoksullukla mücadelede sağlanan ilerlemeyi seçim kampanyasının öne çıkan başlıkları arasında gösteriyor.

Datafolha'nın anketine göre, olası ikinci turda Lula'nın oy oranı yüzde 48, Flavio Bolsonaro'nun ise yüzde 43 olarak ölçülmüştü.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız