Konya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0615 %0.06
56,4877 %0.42
6.633,66 %1.50
Konya Postası Gazetesi Dünya ABD'de Trump'ın ses kayıtları tartışılıyor

ABD'de Trump'ın ses kayıtları tartışılıyor

ABD medyası, gizli belgeleri saklamakla yargılanan eski Başkan Donald Trump'ın, 2021’de bir golf kulübünde yaptığı görüşmeye ilişkin yeni ses kaydının, "gizli bilgilerin" erişim izni olmayan kişilerle paylaşıldığını gösterdiğini bildirdi

ABD'de Trump'ın ses kayıtları tartışılıyor
Okunma Süresi: 2 dk

İlk olarak CNN tarafından yayınlanan yaklaşık 2 dakikalık kaydın, Trump hakkında yürütülen "gizli belgeler" soruşturmasında, özel yetkili uzman olarak atanan eski başsavcı Jack Smith’in mahkemeye sunduğu iddianamenin önemli delilleri arasında olduğu ileri sürülüyor.

Trump'ın 2021’de New Jersey’deki Bedminster golf kulübünde, eski Genelkurmay Başkanı Mark Meadows’un anı kitabının yayıncısı ve yazarı ile yaptığı görüşmeden kesit niteliğindeki kayıtta eski Başkan, Pentagon'un "İran'a saldırı planına" ilişkin "gizli belgeler" olduğunu iddia ettiği kağıtları göstererek muhatapları ile konuşuyor.

ABD basınında Trump, başkanlık döneminde gizli belgeleri erişim izni olmayan kişilerle paylaştığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Trump 13 Haziran'da Miami'deki federal mahkemede hakim karşısına çıkmış ve ulusal savunma bilgilerinin kasıtlı olarak saklanması ve gizli bilgilerin erişim yetkisi olmayan kişilerle paylaşılması dahil kendisine yöneltilen 37 suçlamayı reddetmişti.

Trump'tan ses kaydına tepki
Trump, ses kaydının yayınlanmasının ardından sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, özel yetkili uzman Smith’e tepki gösterdi.

Donald Trump, "dengesiz" olarak nitelediği Smith’i, hakkında "kaset çevirmekle" ve bunu "yasa dışı" şekilde sızdırmakla suçladı.

İkinci kez hakim karşısına çıkan tek ABD başkanı
Nisanda hakkındaki eyalet bazında cezai suçlama için ilk kez New York'ta, 13 Haziran’da federal bazda suçlamalar nedeniyle ikinci kez Miami’de hakim karşısına çıkan Trump "hakim karşısına ikinci kez çıkan ilk eski başkan" olarak tarihe geçmişti.

Trump'ın malikanesinden çıkan gizli belgeler olayı
Donald Trump'ın Florida'daki evi, 8 Ağustos 2022 sabahında "gizli belgeler" soruşturması için FBI ajanlarınca basılarak aranmıştı.

Baskını ve hakkında devam eden soruşturmaları "siyasi" olarak niteleyen Trump, özellikle Mar-a-Lago'dan alınan belgelerin "bağımsız bir hakem veya özel bir hakim" tarafından incelenmesi talebinde bulunmuştu.

Trump hakkında yürütülen "gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmalarına özel yetkili uzman olarak atanan eski Başsavcı Jack Smith başkanlık ediyor.

Trump, hakkındaki suçlamaları reddediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız