Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,4233 %0.08
53,2145 %-0.24
6.838,29 % -0,62
Ara
Konya Postası Gazetesi Dünya ABD kanalı, Trump’a iftira davasında 15 milyon tazminat ödeyecek

ABD kanalı, Trump’a iftira davasında 15 milyon tazminat ödeyecek

ABD’nin önde gelen ulusal kanallarından ABC News, seçilmiş başkan Donald Trump’a yönelik iftira davasında 15 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Okunma Süresi: 2 dk

ABC News ile Trump’ın hukuk ekibi arasında varılan anlaşma kamuoyuna açıklandı.

Buna göre, ABC News ve sunucu George Stephanopoulos, Donald Trump'a iftira davasında "davacı tarafından veya adına kurulacak bir başkanlık vakfı veya müzesine" hayır amaçlı bağış olarak 15 milyon dolar tazminat ödemeyi ve kamuoyuna açık bir şekilde özür yayımlamayı kabul etti.

Televizyon kuruluşu ayrıca davacı tarafın avukatlık ücretleri olarak 1 milyon dolar ödeyecek.

Anlaşmaya ilişkin X sosyal medya hesabından paylaşım yapan Trump, "Bu anlaşma, Trump için önemli bir hukuki zafer niteliğini taşıyor ve özellikle kamuya mal olmuş kişiler söz konusu olduğunda gazetecilikte doğruluğun önemini vurguluyor." ifadesini kullandı.

Trump, bu sene başında Florida’daki federal mahkemeye, ABC News’teki bir mülakatı sırasında sunucu Stephanopoulos’un New York’taki E. Jean Carroll davasında jürinin Trump’ı "ırza geçmeden" suçlu bulduğunu 10 kez tekrar etmesinden dolayı iftira davası açmıştı.

Magazin dergisi yazarı 80 yaşındaki E. Jean Carroll, Trump'ın 1996 ilkbaharında New York'taki Bergdorf Goodman adlı mağazanın giyinme odasında kendisine tecavüz ettiğini açıklamış, Trump ise iddiaları reddetmişti.

Mahkeme jürisi, Caroll tarafından açılan "tecavüz ve hakaret" davasında Mayıs 2023'te Trump’ı darp, hakaret ve cinsel tacizden suçlu bulmuş ancak "tecavüz" konusunda Caroll’un bunu kanıtlayamadığına karar vermişti.

Mahkeme, Trump’ı darp ve hakaretten 5 milyon, davacıya verilen zarardan dolayı da 83,3 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *